Billiga resor söderut 2022 med Solfaktor

Solfaktor.se är din genväg till en billig semester söderut - och till resten av världen. Här hittar du 1 000-tals hotell, semesterlägenheter och hus på spännande resmål, allt från badsemester till storstadsemester och från långhelger till långtidssemester med D-vitaminer och avkoppling i fulla drag. Använd vår sökmotor, ange dina önskemål och hitta priser på resor med valfritt resedatum, valfri reslängd, samt möjlighet att boka till såväl hyrbil som transfer som en del av paketet. Bokar du din resa söderut med hotell och flyg hos oss på samma gång omfattas du även av resegarantin och paketreselagen, dessutom till nätets bästa pris – det kan helt enkelt inte bli bättre!

Mer om resor med Solfaktor

Solfaktor.se etablerades år 2000 och tillsammans med våra systerföretag i Norge och Danmark har vi skickat 10 000-tals skandinaver på semester över hela världen under de senaste 25 åren. Vår plattform bygger på modern teknik som är kopplad till webbens största databaser med hotell, semesterhus, flygbiljetter, hyrbilar och transfermöjligheter.

Vi hittar med andra ord de bästa priserna på resor åt dig så att du slipper välja från flera olika leverantörer. Dessutom är vi medlemmar i Resegarantifonden och som gäst omfattas du dessutom av lagen om paketresor om du bokar en resa med boende och flyg hos oss. Med en enda sökning med datum, avreseflygplats och destination kan du hitta både billiga sista-minuten resor, en familjevänlig all inclusive-semester eller ett charmigt lyxhotell på populära resmål.

Hur hittar man billiga resor?

Det är faktiskt förvånansvärt lätt med Solfaktor! Efter att du har hittat ett resmål på en av våra många spännande destinationer så väljer du din avreseflygplats i sökmotorn - Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå eller Köpenhamn - knappa in det utresedatum du föredrar samt antal resdagar, låt sedan vår teknologi arbeta med att hitta billiga reseerbjudanden åt dig. Vi sätter ihop en paketresa åt dig så allt du behöver tänka på är att packa din väska och möta upp på flygplatsen i tid för din avresa.

Vill du hellre själv arrangera transporten har du även möjlighet att bara boka din hotellvistelse hos oss. Tänk bara på att om det inte ingår transport i din bokning så täcks den inte av Resegarantifonden.

Du gör snabbt och lätt din bokning på internet och lika snabbt är du redo att ge dig iväg på en billig resa exempelvis till Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, Madeira, Phuket eller Dubai, vilka alla är populära på vintern och samtliga bjuder på en rad spännande sevärdheter, långa stränder och fina förutsättningar för en solsemester.

Storstadssemester, restresa eller en tur till stranden

Hos Solfaktor krånglar vi inte till anledningen till din resa. Vi säljer inga klassiska charterresor som inkluderar guider och gemensamma busstransporter. Vi har i stället valt att försäkra oss om den billigaste möjliga resan åt dig som gärna vill ha en flexibel semester tillsammans med vännerna, familjen eller din partner. Vi bokar därför en billig resa med reguljärflyg så du kan resa när helst du själv har lust och med valfri reslängd men med full trygghet från en godkänd reseleverantör samt med full resegaranti. Du hittar även alla erbjudanden på restresor och sista minuten från både hotell och flygbolag när du jämför priser. Det finns mycket pengar att spara genom att "göra det själv" med Solfaktor.

Vi erbjuder billiga resor till alla de mest populära destinationerna men skulle du helst vilja resa till ett ställe med få turister så ta en titt i vår översikt över resmål och bli inspirerad till din nästa semester. Kanske hittar du en destination som du besökt som barn - eller så hittar du din drömresa till en spännande stad med historiska sevärdheter. Självklart hittar du även resor till de mest besökta storstäderna som till exempel Rom, London, Barcelona, Lissabon eller Aten för att bara nämna några få resmål för en storstadssemester.

En billig flygbiljett med kort varsel

Är semesterbudgeten snäv kan det vara en god idé att söka flera gånger i veckan. Resebolagen lägger ofta ut restplatser och avbudsresor till försäljning med kort varsel och nära avresa. Är du flexibel och beredd att slå till snabbt så hittar du som regel de billigaste resorna. Föredrar du - som de flesta andra av våra gäster - att under en längre tid se fram emot avresan så hittar du alltid det lägsta priset med eventuella boka tidigt rabatter, vilka du också hittar samtidigt med att du söker efter billiga resor.

Många resebyråer både i Sverige och utomlands söker efter flyg och hotell i enskilda system. Hos Solfaktor vet vi att våra gäster får den billigaste resan om vi ser till att alltid söka utbudet och hålla uppsikt över priserna på flera plattformar, när hotellet har ett erbjudande på ett ställe så ser vi till att det lägsta priset visas för dig så att dina pengar kan räcka så långt som möjligt. Våra paketresor är därför "dynamiska" och sammansatta av flera olika element men alltid som en resa där du får det mesta möjliga för din resebudget.

Få tips om billig semester på sociala medier

Kom ihåg att anmäla dig till vår Facebook-sida och våra nyhetsmejls så vi kan skriva till dig när vi har bra förslag till din nästa resa, spännande storstadssemester, tips på weekend-resor, aktuella kampanjer och fina erbjudanden i programmet. Hos Solfaktor räcker din budget långt och om du bokar i god tid behöver du inte tänka på variationer i efterfrågan och kapacitet. Du kan i stället se fram emot den billiga resan som du har bokat - och börja längta efter stränder, all inclusive överflöd eller bara en vistelse där vädret inte bjuder på "moln och spridda skurar".

Tips: I samband med skolloven är det viktigt att vara ute i god tid för att hitta ett bra reseerbjudande till de mest populära länderna i Sydeuropa som till exempel Spanien, Turkiet, Kroatien, Frankrike och Italien. Det finns naturligtvis alltid möjlighet att boka i sista minuten men då är urvalet som regel begränsat och kanske är flygbiljetten då dyr.

Hitta billiga resor med eller utan mat

Hos Solfaktor kan du alltid hitta billiga resor till spännande och soliga resmål i hela Europa samt i Asien och USA. Semestern börjar redan när du har gjort din bokning och förväntningarnas glädje infinner sig. Vi vet att det är väldigt individuellt hur mycket mat, om någon, man vill ha inkluderad i resan. Vi har därför valt att låta varje enskilt hotell bestämma om rummet ska inkludera frukost, halvpension, all inclusive - eller kanske ha ett litet kök så du kan laga din mat själv.

På samma sätt varierar det om du blir serverad snacks, en liten måltid eller ingenting alls på ditt flyg. Eftersom vi bokar reguljärflyg så är det upp till varje enskilt flygbolag men en sak har de gemensamt, du kan alltid köpa något om du skulle bli lite hungrig eller törstig på semestern.