Resor till Lissabonkusten

Upplev den vackra kuststräckan Lissabonkusten på din semester. Här ligger badorterna som pärlor på rad, och det korta avståndet till centrum av Lissabon gör att du enkelt kan kombinera storstadssemestern med sol och bad. Här hittar du vackra stränder, trevliga gågator, kulinariska upplevelser och ett livligt uteliv. Det är dessutom också ett populärt område att både spela golf i och att surfa. Boka en billig resa till Lissabonkusten i Portugal med Solfaktor.

Lissabonkusten som resmål

Lissabonkusten ligger väster om Lissabon, och är en plats där badorterna ligger på första parkett. De mest lända semesterorterna är Estoril och Cascais, som båda två ligger cirka 40 minuter från centrum av Lissabon. Båda städer är populära destinationer under sommarmånaderna, för här kan du kombinera en avslappnande semester på stranden med aktiviteter, sevärdheter, shopping, nattliv och kulinariska upplevelser. En semester på Lissabonkusten ger dig därför möjlighet för att enkelt kombinera en storstadssemester med en sol- och badsemester - och hyr du en bil kan du enkelt åka runt på dagsturer i området. På din resa till Lissabonkusten har du goda möjligheter för att prova vattensporter såsom surfing och vindsurfing. Är du golfare kommer du också att trivas bra, för här hittar du några av Portugals bästa golfbanor. Lissabonkusten passar både dig som reser tillsammans med barn, som par, tillsammans med vännerna eller ensam. Här finns dessutom goda möjligheter att utforska andra områden i Lissabon-regionen.

>> Läs mer om din semester till Portugal

>> Läs  mer om din semester till Sintra

>> Läs mer om din semester till Ericeira

Besök kuststäderna Estoril och Cascais

Estoril var tidigare en fashionabel destination för Europas adelsmän med familjer. Idag har denna fina status svalnat något, men inte desto mindre, är Estoril fortsatt ett mycket populärt resmål på Lissabonkusten. Det idylliska läget vid havet i Portugal, och det faktum att staden huserar Europas största kasino, gör att många turister kommer hit. Här hittar du dessutom vackra stränder, trevliga gågator, historiska sevärdheter, golfbanor och ett livligt uteliv att njuta av på semestern.

Lite längre västerut på Lissabonkusten hittar du fiskeorten Cascais. Även om staden idag är en modern fiskeby, kan du fortsatt uppleva några av de färgglada fiskebodarna och småbåtarna på stränderna. Cascais bjuder på härliga sandstränder, bra shoppingmöjligheter, golfbanor, ett pulserande nattliv och ett stort urval restauranger. 

Stränder på Lissabonkusten

Lissabonkusten är särskilt känd för sina långa sandstränder. Här hittar du något för alla olika smaker, oavsett om du önskar att njuta av solen och bada i lugna omgivningar, eller spendera dagen med liv och vattensporter på din semester.

Stränderna längst västerut på Lissabonkusten
Stränderna som ligger västerut vid Atlanten är generellt mer blåsiga och därför populära bland surfare. Här hittar du bland annat den kända Guincho-stranden som är känd för sina stora vågor och kraftiga vindar. Därför är denna strand, och Lissabonkusten generellt, ideal för vattensporter av olika slag, såsom vindsurfing och surfin. I närheten av Guincho-stranden, hittar du Água Doce-stranden och Cresmina-stranden, som båda är mindre stränder som ligger i lite mer lä för vinden.

Stränderna vid Cascais och Estoril
De mest populära stränderna på Lissabonkusten ligger i närheten av semesterorterna Cascais och Estoril. I Cascais hittar du stranden Praia da Conceição som är perfekt för dig som vill njuta av en dag på stranden i lugna omgivningar. Vill du spendera dagen med en något mer livlig strand, kan du besöka Prata da Duquesa som ligger mer centralt, nära både barer och restauranger. Det är också värt att besöka Prata da Rainha, som är en av de mindre stränderna vid Cascais.

Vid Estoril är Praia do Tamariz den mest populära stranden med många faciliteter, vattensporter och restauranger. Poça Beach är en centralt belägen strand med en lugnare atmosfär, och Azarujinha-stranden är en lite mer avskärmad strand med en trevlig atmosfär.

En av de mest kända stränderna i närheten av Lissabon, är Praia do Carcavelos. Det är en av de största och längsta stränderna på Lissabonkusten och här hittar du många aktiviteter och nöjen. Här kan du exempelvis spela volleyboll, åka rullskridskor på strandpromenaden och naturligtvis surfa. Surfing är särskilt populärt på våren och hösten. På strandpromenaden ligger också flera barer och restauranger.

Du hittar också flera andra vackra stränder i Lissabon-regionen. Lite söder om Lissabon på motsatt sida Tagus-floden, hittar du den lilla staden Costa da Caparica. Här finns en 13 kilometer lång kuststräcka med en bred sandstrand och goda möjligheter för vindsurfing. 

När är det bäst att resa till Lissabonkusten?

Klimatet vid Lissabonkusten är milt och tempererat med varma somrar och kalla vintrar. Temperaturen under sommarmånaderna kan komma upp över 30 grader medan det under vintern brukar landa på runt 10 grader. Högsäsongen på Lissabonkusten varar mellan juni och augusti och de många turisterna gör att priserna också går upp. I denna period är det också väldigt livligt i alla städerna längs kusten.

Önskar du att undvika de höga priserna och stora turistmängderna, ska du resa hit antingen under våren eller hösten. Under denna period råder det också härliga temperaturer och sol - men till lägre priser.

>> Läs mer om din semester till Cascais

>> Läs mer om din semester till Estoril

>> Läs mer om din semester till Lissabon

Aktiviteter och sevärdheter på Lissabonkusten

Önskar du uppleva en aktiv semester på Lissabonkusten, ska du ta en tur längs kusten från Cascais till Estoril. Här är det vackert att både promenera, springa och cykla - allt med utsikt över Atlanten. På vägen kommer du passera flera sevärdheter, såsom Museu Condes Castro Guimarães och Parque Municipal da Gandarinha. Du kommer också ta dig förbi Boca do Inferno, som översatt betyder Helvetets klyfta, och är en utsiktspunkt med vacker utsikt över havet där vågorna slår kraftigt in mot de stora klipporna. På blåsiga dagar är det en otrolig syn att se havet som nästan exploderar.

Längs Lissabonkusten ligger flera fästningar. Mellan Guincho och Cascais ligger bland annat Old Guincho Fort och Oitavos Fort, som idag bjuder på både muser, utställningar och en restaurang. Det är också populärt att segla längs Lissabonkusten och betrakta det vackra landskapet, semesterorterna och stranden från havssidan, där de ligger på rad längs kusten i Portugal.

Sintra - Kungarnas stad

Reser du till Lissabonkusten, kan en utflykt till staden Sintra varmt rekommenderas. Denna vackra stad kallas också för Kungarnas stad, och är full av slot av olika slag. Det är framförallt två av slotten i Sintra som är värda sina besök: Palácio da Pena på toppen av bergen samt Palácio da Vila som är en viktig del av historien i Sintra. Därutöver är det också värt att besöka "kork-klostret" Convento dos Capuchos, som ligger i skogen och är lite svårt att nå fram till - men inte desto mindre värt ett besök. På vägen längs kusten tillbaka mot Cascais, passerar du Europas västligaste punkt, Cabo da Roca. 

Kulinariska upplevelser och nattliv längs Lissabonkusten

På Lissabonkusten och i resten av Lissabon-regionen hittar du flera gastronomiska upplevelser, där det stora fokuset ligger på fisk och skaldjur. Här kan du äta många portugisiska rätter baserade på lokala råvaror. Området är framförallt känt för sina havsabborre, hjärtmusslor och blåmusslor från Ericeira och Cabo da Roca, ostron från Setúbal, svärdfisk från Sesimbra samt krabbor från Cascais. Du hittar också andra regionala specialiteter som getost från Sobral de Monte Agraço och Azeitão, kakor från Malveira, nötter från Cascais och lokal viner från Colares, Bucelas, Setúbal och Carcavelos.

Önskar du uppleva ett livligt nattliv på Lissabonkusten, är det framförallt kuststäderna Cascais och Estoril du bör besöka. Här finns enrad barer och klibar med ett pulserande uteliv, och du hittar också fler konserter som äger rum framförallt på sommaren. 

Flyg och hotell på Lissabonkusten

Du kan enkelt resa till Lissabon, Lissabonkusten och Lissabon-regionen med direktflyg från Stockholm och Köpenhamn - under perioder avgår också direktflyg från de båda ländernas mindre flygplatser. Lissabons flygplats är den bästa flygplatsen för att nå alla städer längs kusten. Från flygplatsen till semesterorterna längs kusten finns det flera möjligheter att ta sig. Du kan ta en taxi, som tar cirka 40 minuter från flygplatsen till Cascais. Det avgår också regelbundna tåg ut till flera av kuststäderna från Cais do Sodre-stationen i centrum av Lissabon. Tågturen till Estoril exempelvis, tar cirka 40 minuter. 

Många väljer också att hyra en bil, för att ha en större flexibilitet och flera möjligheter att utforska Lissabonkusten  på egen hand. Du kan välja att boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa med flyg, hotell och eventuell hyrbil inkluderad.

Det finns ett stort urval hotell och semesterhus på Lissabonkusten. Här hittar du övernattningsmöjligheter i alla prisklasser och hotell för för både familjer, par, vänner och ensamresenärer. Du kan välja mellan All Inclusive-hotell, mindre boutiquehotell eller semesterlägenheter på den vackra kusten väster om Lissabon. Hos Solfaktor kan du därför hitta precis rätt hotell för dig och dina önskemål på semester till Lissabonkusten i Portugal.Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Lissabonkusten

Populära hotell i Lissabonkusten

Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
9,2
Fantastiskt
666 omdömen
  • Närmaste flygplats: 40 km
  • Närmaste strand: ca. 5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Lissabon-regionen, Estoril
9,1
Fantastiskt
706 omdömen
  • Närmaste flygplats: 30 km
  • Närmaste strand: ca. 350 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Lissabon-regionen, Sintra
9,5
Fantastiskt
644 omdömen
  • Närmaste flygplats: 29 km
  • Närmaste strand: ca. 7 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)