Resor till den Italienska Rivieran

Den Italienska Rivieran anses vanligtvis vara det område som täcker kustlinjen nära gränsen till Frankrike - i Ligurien. Denna kuststräcka är otroligt vacker på grund av det klara blåa vattnet, den mjuka sanden, det perfekta vädret och ett stort utbud av nöjen och underhållning. Boka en resa till Italienska Rivieran med Solfaktor idag!

Det finns många sätt att ta sig till den Italienska Rivieran på, och den närmsta flygplatsen med bra förbindelser till Sverige är Nice i Frankrike. Ett av de lättaste sätten att ta sig vidare här ifrån till din semesterbostad på den Italienska Rivieran är med tåg, eftersom dessa går längs hela kustlinjen. Denna resform ger dig samtidigt möjlighet att titta ut genom fönstret och njuta av det italienska landskapet som glider förbi. Det är även möjligt att åka tåg från den Italienska Rivieran till franska städer som Monaco och Cannes.

De flesta väljer dock att hyra bil på flygplatsen och köra till semesterhuset i sitt eget tempo.

Var ska man bo på den Italienska Rivieran?

Den Italienska Rivieran är inbjudande med sina helt fantastiska stränder där besökande kan koppla av med solbadande och simturer i det kristallklara vattnet. Områdets stränder lockar nästan till sig solbadare hela året runt eftersom klimatet är ganska stabilt för det mesta. Ett av den Italienska Rivierans viktigaste områden är Riviera Dei Fiori. Riviera Dei Fiori sträcker sig från Cervo till Ventimiglia, och är den del av den Italienska Rivieran som ligger närmast Frankrike. Här ligger många hotell semesterbostäder, semesterorter och andra möjligheter. Och naturligtvis några riktigt läckra stränder.

Ett annat välbesökt område vid den Italienska Rivieran är Riviera Delle Palme. Riviera Delle Palme ligger i den mellersta delen av kuststräckan. Här vid stranden ligger ett historiskt semesterställe som heter Alassio. Men alternativen är många - som till exempel Finale Ligure. Turister som kommer till Riviera Delle Palme har många former av underhållning att välja mellan; kasinon, diskotek, barer, spektakulära köpcenter och mycket annat.

Genua är den centrala storstaden på Rivieran. Staden ligger ut mot Medelhavet och kan skryta med att ha den största hamnen i regionen. Genua är känt för sin skönhet, härliga stränder och en allmänt fantastisk miljö som ger turisterna möjlighet att koppla av och få en del oförglömliga upplevelser. Besökare kan lätt ta sig till Genua med tåg eller flyg. Det går till exempel flera direktavgångar dagligen från Rom till Genua. Detta gäller även för andra metropoler som Zürich, München och London.

Det ligger en flygplats vid den Italienska Rivieran mycket nära Genua, vilket gör denna resform mycket attraktiv för besökare. Transporten från själva flygplatsen till Genua stad kan göras med taxi eller flygplatsbuss. Sistnämnda har avgångar varje halvtimme och klarar av sträckan till Genua på under 30 minuter.

Vädret i området är härligt året runt vilket gör staden till ett populärt resmål för turister som tycker om att slappa på stranden. Temperaturen är mycket stabil och man behöver inte bekymra sig om det har blivit vinter.

Hotell på Den Italienska Rivieran

Semesterlägenheter och semesterhus på den Italienska Rivieran

Som Danmarks största producent av resor till Italien kan Solfaktor erbjuda ett stort utbud av semesterlägenheter och semesterhus på den Italienska Rivieran. Gemensamt för dem alla är att de samtliga har fina omdömen, bra priser och ligger bra belägna så att du lätt kan uppleva områdets attraktioner och sevärdheter. De flesta ligger i den västra delen av området i närheten av gränsen till Frankrike, runt städer som Ventimiglia, San Remo och San Bartolomeu al Mare. I den östliga delen är det bland annat omkring städer som Levante och Santa Margherita som koncentrationen är som störst.

Njut av möjligheten att bestämma över din egen tid, tillaga dina måltider av lokala råvaror och åt att ha lite mer svängrum när du bokar en semesterbostad på den Italienska Rivieran.

>> Läs även om resor till Ligurien
>> Läs även om resor till Cinque Terre här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här