Resor till La Spezia

Det är inte bara läget några få kilometer från den berömda nationalparken Cinque Terre som gör La Spezia till ett attraktivt semester resmål. Hamnstaden i sig själv utgör en charmig bekantskap med stadens centrum, centro storico, där du hittar smala, stenbelagda gator, pastellfärgade hus med en lagom grad av patina och en lång promenad längs lustbåtshamnen. La Spezia med sina knappa 94 000 invånare är samtidigt en lagom stor stad för att du här ska hitta alla de faciliteter du kan tänkas få behov av under din semester. De många butikerna på gågatan Via Prione lockar med fina erbjudanden och på stadens många mysiga trattorior serveras många av de bästa, traditionella rätterna från regionen. 

Välkommen till den härliga regionen Ligurien med Solfaktor, vi är specialister på resor till La Spezia och andra städer i detta område av Italien där du bor på noga utvalda hotell och semesterbostäder under din resa. Boka din resa till La Spezia som en komplett paketresa inklusive flygresa, hotellvistelse och transport från flygplatsen eller en hyrbil. Vill du hellre själv arrangera din resa till Ligurien så kan du naturligtvis även nöja dig med att enbart boka ditt hotell i La Spezia genom Solfaktor.

Trevlig hamnstad

Även om de närliggande fem små byarna inte utan anledning drar till sig mycket av uppmärksamheten så bör du även avsätta en dag till att utforska sevärdheterna i La Spezia. Vill du lära dig mer om Italiens stolta traditioner som sjönation så kan ett besök på Museo Tecnico Navale della Spezia till exempel rekommenderas. Det är Italiens äldsta sjöfartsmuseum med en samling som du kan tillbringa mycket tid på att utforska. Det är bara ett av många intressanta museer i La Spezia. 

Hamnpromenaden, Passeggiata Costantino Morin, och det tillhörande parkområdet, Parco Giardini Pubblici, inbjuder till sköna promenader - eventuellt med en läcker italiensk glass från någon av stadens många gelaterior. Här finns det dessutom många ställen där du kan slå dig ner på en bänk i skuggan av de höga palmerna och njuta av utsikten över vattnet. Den bästa utsikten över La Spezia och bukten får du uppifrån Castello di San Giorgio. Borgen, som härstammar från 1200-talet, rymmer dessutom en intressant arkeologisk utställning med fynd från området.

Även om La Spezia i sig själv har många kvaliteter så går det inte att bortse ifrån att det är stadens läge nära gränsen mellan Ligurien och Toscana, som gör La Spezia till ett strategiskt bra ställe att ha sin bas på under en semester i denna vackra del av Italien. Utöver de idylliska byarna och landskapen i nationalparken Cinque Terre, som ligger enbart en kort tågresa bort, så har du även åtskilliga härliga badstränder samt berömda kulturstäder som Pisa, Lucca och Genua inom behagligt köravstånd.

Bra förbindelser till La Spezia

Ska du tillbringa din semester i La Spezia så kan du köra hit i bil på ett par dagar från Sverige. Men föredrar du att hoppa över den 170 mil långa bilturen från södra Sverige så finns det fina flygförbindelser hit. Närmsta flygplats i förhållande till La Spezia är flygplatsen i Pisa - officiellt Galileo Galilei International Airport (flygplatskod PSA) - men du kan även med fördel leta efter förbindelser till Genua och Parma.

Det går direkt tågförbindelse till La Spezia från bland annat Rom, Genua och Pisa. För utflykter in i nationalparken Cinque Terre är det perfekt att ta lokaltåget som vanligtvis går minst ett par gånger i timmen. Det går emellertid även att ta en båt från hamnen i La Spezia ner längs kusten till de måleriska kuststäderna. Vill du utforska andra delar av Ligurien och Toscana i ditt eget tempo är det som regel en fördel att ha tillgång till bil. Ankommer du med flyg är det mest praktiskt att boka en hyrbil hemifrån med avhämtning på flygplatsen.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i La Spezia

Populära hotell i La Spezia

Italien, Ligurien, La Spezia
8,0
Mycket bra
1529 omdömen
  • Närmaste flygplats: 83 km
  • Närmaste strand: ca. 8 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Ligurien, La Spezia
8,6
Mycket bra
2023 omdömen
  • Närmaste flygplats: 84 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Italien, Ligurien, La Spezia
8,4
Mycket bra
2775 omdömen
  • Närmaste flygplats: 84 km
  • Närmaste strand: ca. 12 km
  • Internet/Wi-Fi