Resor till Rapallo

Rapallo i Ligurien är en äldre stad, med ett fint historiskt centrum. Staden ligger inte långt från fashionabla Portofino, samt ganska nära Genova.

När du reser till Rapallo hittar du trevliga caféer, restauranger och butiker. Strandpromenaden med alla de fina palmerna är vacker, och härifrån har man en vacker utsikt över havet. Vid stranden ligger en liten borg från 1500-talet, där man bland annat sätter upp konstutställningar.

Ikon med positiva krafter?

I staden finns en linbanan som går upp till kyrkogården "Santuario di Montellegro" som härstammar från 1500-talet. Här uppe finns också en kyrka, som rymmer en bysantinsk ikon vilken man påstår har positiva krafter. 

Prisnivån?

Bakom hamnpromenaden ligger gågatan med olika butiker i alla olika prisklasser, och längs med vattnet hittar du ett brett utbud av barer och restauranger. Prisnivån befinner sig i den något dyrare änden. Byn ligger inte långt ifrån lyxiga Portofino och Santa Margherita, och lite längre västerut längs kusten, ligger Liguriens huvudstad Genua

Ska du välja hotell eller semesterbostad i Rapallo?

Läget på den italienska rivieran, Riviera di Levante, och vid Monte Portofino Naturpark, gör Rapallo till ett attraktivt resmål. Här hittar du därför ett brett urval av semesterbostäder. Dessa hittar du genom att använda sökmotorn här på sidan. Du behöver endast skriva in dina önskade datum, för att se lediga hotell, semesterlägenheter, villor m.m.

Bostadsbeskrivningarna har vi skrivit, så att du får svar på de mest allmänna frågorna runt faciliteter, läge och så vidare - och du kan naturligtvis också se foto och läsa hotelomdömen från andra gäster. Här du särskilda önskemål om din semeterbostad i Rapallo, eller om du behöver hjälp med att hitta helt rätt, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och transport

Närmaste flygplats ligger vid Genova. Denna betjänas bland annat at lågprisbolaget Ryanair, men det finns i skrivande stund inga direkta förbindelser till Sverige och Danmark till och från Genova flygplats. Det finns det däremot till Pisa flygplats under sommarsäsongen, och den ligger också inom ett rimligt avstånd till Rapallo.

I Rapallo finns en tågstation några få minuters promenad från den gamla stadsdelen. Härifrån har du goda förbindelser längs kusten mot Genova och mot Pisa. Under sommaren avgår dessutom flera båtar till grannstäderna. Kommer du i bil, innebär den närliggande motorvägen A12, Autostrada Azzurra, att det också är lätt att ta sig till och från staden.

Paketresor till Rapallo på den Italienska Rivieran 

Du kan enkelt boka både boende och flyg som ett samlat paket hos oss på Solfaktor. Har du behov av en hyrbil, kan du också hitta och boka en bilig sådan genom vår sökmotor. Utöver att det är lättare, är det också lika billigt som att sätta ihop hela resan till Rapallo själv, och så täcks du dessutom av både Resegarantifonden och Paketreselagen när du bokar en hel paketresa - en extra trygghet som ger ro i sinnet på semestern.

Hitta en billig paketresa till den Italienska Rivieran med boende och flyg här

Udflugter

Rapallo ligger väldigt bra till, om du vill uppleva städerna och naturen längs Liguriens kust. Hoppa på tåget, eller en båt (på sommaren) och besök charmiga städer som Camogli, Santa Margherita Ligure och Portofino. Från havssidan är det också en upplevelse att besöka San Fruttuoso-klostret. Därutöver, kan du snöra på dig vandringskängorna och utforska Monte Portofino Naturpark, genom att dess stigar.

Till dagsutflykter, kan vi rekommendera ett besök i Genova, som lätt kan nås med tåg. Här är det framförallt den gamla stadskärnan, med dess butiker och charmiga restauranger som är intressant. I motsatt riktning från Rapallo, ligger dessutom den berömda nationalparken Cinque Terre, som tillhör områdets mest berömda sevärdheter.

Vill du ha ut mest möjligt att din semester i Ligurien, kan en guidad utflykt vara en bra idé. Här följer du med en certifierad, lokal guide, som visar dig runt till små, okända pärlor du oftast missar på egen hand. Vår samarbetspartnet erbjuder ett brett urval av spännande guidade turer och rundvisningar i Ligurien, som du kan boka redan hemifrån. 

Lokala länkar

Rapallos officiella turisthemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Rapallo

Populära hotell i Rapallo

Italien, Ligurien, Rapallo
8,3
Mycket bra
846 omdömen
  • Närmaste flygplats: 41 km
  • Närmaste strand: ca. 700 m
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Ligurien, Rapallo
8,4
Mycket bra
992 omdömen
  • Närmaste flygplats: 40 km
  • Närmaste strand: ca. 650 m
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Ligurien, Rapallo
9,2
Fantastiskt
925 omdömen
  • Närmaste flygplats: 44 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)