Resor till Levanto

Levanto ligger på den östliga delen av den italienska rivieran och är en naturlig utgångspunkt för besök i naturparken Le Cinque Terre.

Levanto ligger på den östliga delen av den italienska rivieran och är en naturlig utgångspunkt för besök i naturparken Le Cinque Terre. Staden präglas av medeltiden tack vare den gamla borgen från 1200-talet, den gamla stadsmuren, klocktornet, rådhuset, alla kyrkor som t.ex. Sankt Andreakyrkan från 1226 eller de två kyrkorna San Nicolo och San Siro som härstammar från 1000-talet.

Karta över Levanto

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över semesterbostäder i staden, samt en översikt över de närmaste flygplatserna samt avstånd till andra städer i norra Europa. 

"Platsen där solen reser sig"

Staden har existerat sedan innan romartiden och dess namn Levanto betyder ”platsen där solen reser sig”. Staden styrdes av familjen Malaspina fram till 1140. År 1211 hamnade man under republiken Genova. Under Genovas styre, hade staden fram till 1797, status som frikommun och levde av varuhandel över havet. 

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Solfaktor kan vi erbjuda dig mer än 1500 semesterbostäder i Italien - däribland ett brett urval av hotell och semesterlägenheter i Levanto.

Oavsett om du gärna vill bo centralt i Levanto, vid stora sevärdheter och bra restauranger, eller kanske i lugnare omgivningar ute på landet, kan du snabbt få en översikt över tillgängliga semesterbostäder genom att använda sökmaskinen här ovan.

Drömmer du om en semester i lugna, lantliga omgivningar, är det värt att överväga en agriturismo i Ligurien. Här bor du normalt sätt på ett idylliskt lantställe, som eventuellt fortfarande har ett aktivt lantbruk med vackra omgivningar, som ger rikligt med plats för barnen att njuta av friheten, och de vuxna att njuta av ron.

Vill du gärna uppleva flera olika delar av Italien, kan du naturligtvis också välja att bo på olika platser under din semester - så får du se fler delar av det fascinerande stövellandet.

Transport

Ska du spendera semestern i Levanto, är den närmaste flygplatsen Genova flygplats, men även Pisa flygplats ligger inom kort räckvidd. På båda dessa flygplatser hittar du ett brett sällskap av flygbolag, som Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian, med rutter till stora delar av övriga Europa, däribland Sverige och Danmark.

Tack vare Levantos geografiska placering och härliga strand, har staden upplevt en stark utveckling efter andra världskriget där den vuxit till en eftertraktad sommarsemester-destination. Stadens centrum är under högsäsongen stängd för all biltrafik. Om du kör själv till Levanto är det därför en bra idé att hyra ett hus i utkanten av centrum. Till de som ankommer med tåg, ligger stationen i närheten av centrum. Tåget är dessutom ett utmärkt transportmedel för dessa trakter. Du kan nämligen ta tåget för besök i Le Cinque Terre, La Spezia och Genova. Staden är en av de karakteristiska platserna längs med den östliga rivieran, och är dessutom ett trevligt resmål för barnfamiljer. 

Restauranger och shopping

Med ett stort urval restauranger i staden, väntar dig här många spännande kulinariska upplevelser, som typiskt innehåller fisk och skaldjur. En del av upplevelsen med att gå ut och äta här, är naturligtvis också de vackra omgivningarna och utsikten över havet. Det finns restauranger, barer och caféer både ända nere vid stranden, samt uppe i den gamla stadsdelen.

Det finns också en handfull mindre supermarknader i staden, där du kan hitta det mesta av det du behöver under semestern. Om du planerar att laga några av dina måltider själv, kan vi också rekommendera att besöka utomhusmarknaderna där du hittar färsk frukt, grönsaker och fisk. 

Utöver alla butiker i Levanto, där du hittar skor, kläder och liknande, finns här också bra möjligheter att hitta butiker specialiserade på lokala produkter, som t.ex. vin. Fråga eventuellt de lokala invånarna om rekommendationer. 

Utflykter

Gångtunnel till Bonassola: Runt år 2010 enades Bonassola och Levanto om att öppna den nerlagda tunnel, som binder samman de två städerna. Det betyder, att du idag kan vandra eller cykla mellan de två städerna utan att behöva gå upp och ner för berg efter berg. Gångtunneln, öppnar sig på ett par ställen mot havet, är upplyst och videoövervakad. Tunneln är en succé både bland lokalbefolkning och bland turister.

Då det under högsäsongen kan vara rätt mycket trängsel i städerna i Cinque Terre, är det ett bra alternativ att bo lite på avstånd i Levanto, varifrån det samtigit är enkelt att utforska området på diverse utflykter. Kan du slita dig loss från strandlivet, kan det också rekommenderas att besöka några av de andra städerna lite längre bort, såsom Portofino, en av de mest exklusiva semesterorterna i Italien, eller San Fruttuoso som är känt för klostret Abbazia di San Fruttuoso di Capodimonte från 1300-talet.  

Lokala länkar

Du hittar aktuell information om vandringsleder på den officiella hemsidan för Cinque Terre naturområde här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Levanto