Sista-minuten resor till Rhodos

Rhodos är lika med massor av solsken, långa barnvänliga stränder vid det azurblåa Medelhavet, antika sevärdheter och vacker natur. Kort och gott allt det vi älskar med Grekland. Rhodos som är en del av ögruppen Dodekaneserna har länge varit ett av skandinavernas grekiska favoritresmål. Det är därför också ett av de resmål till vilket sista-minuten resorna snabbast säljer slut. Det är lätt att förstå så var snabb!

De flesta populära destinationerna på ön är koncentrerade uppe omkring Rhodos stad på öns norra spets och nere längs östkusten till den lilla hamnstaden Lindos. Det är också framför allt möjligheten att kombinera avkoppling på de läckra, kilometerlånga stränderna längs det kristallklara vattnet med spännande sightseeing i till exempel huvudstaden som gör Rhodos så attraktivt som resmål.

Karta över Rhodos

Populära hotell på Rhodos

Grekland, Rhodos, Lindos
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Rhodos, Faliraki
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Rhodos, Ixia
  • Närmaste flygplats: 10 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Så bokar du en sista-minuten resa till Rhodos

Sviker sommarvädret här hemma? Eller behöver du bara komma lite bort från den hektiska vardagen? Även om du är sent ute så har du i sökmotorn här på Solfaktor goda möjligheter att hitta billiga restresor till Rhodos - även under de populära semesterperioderna.

Det går inte att bestämt säga när och när inte det går att hitta billiga sista-minutenresor till Rhodos. Det finns emellertid ett par saker du kan göra för att öka dina chanser att hitta ett bra "sista-minuten" erbjudande.

Först och främst ska du naturligtvis hålla ett vakande öga på de aktuella erbjudandena. Nu tänker du kanske att det är lättare sagt än gjort. Det är emellertid just här som sökmotorn hos Solfaktor på allvar kommer till sin rätt. Här kan du med en enda sökning på några få sekunder få en överskådlig lista över sista-minuten restplatser till Rhodos som skapas utifrån erbjudanden från en lång rad olika hotell och flygbolag.

Vill du öka dina chanser att hitta ett bra erbjudande bör du vara så flexibel som möjligt när det gäller flygplats och avresedatum. Försök även undvika att låsa dig vid någon speciell destination på Rhodos. Är du öppen för olika restyper är utbudet som regel större. I sökmotorn här på sidan inkluderar restresorna till Rhodos allt från budgetvänliga lägenhetshotell till all inclusive hotell av högsta klass.

Vill du inte gå miste om bra erbjudanden på sista-minutenresor med flyg och hotell till Rhodos? Då bör du anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

De mest populära sista-minuten resmålen på Rhodos

Drömmer du om en klassisk grekisk badsemester där du tillbringar de flesta dagarna med en bra bok under en parasoll på stranden så finns det massor av möjligheter på Rhodos. Är det till exempel restplatser till Faliraki på öns nordöstra kust du söker kan du njuta av dagen nere på den 4 kilometer långa sandstranden och senare njuta av stadens livliga kvälls- och nattliv. Föredrar du en lite lugnare atmosfär så hittar du det i närliggande Kalithea som därför är perfekt för en familjeresa.

Skulle du vilja krydda resan med lite mer autentiska kulturella upplevelser och sightseeing så är själva Rhodos stad ett bra alternativ. Här får du en spännande blandning av gammalt och nytt samtidigt som du har fina stränder inom nära räckhåll.

Resor till Rhodos

Du kan hitta mycket mer inspiration till semesterupplevelser och de bästa destinationerna på Rhodos här

>> Hitta fler billiga resor till Rhodos här
>> Läs även om semester på Kreta här