Resor till Kiotari

Kiotari som ligger på Rhodos sydöstra kust är en av de nyaste semesterorterna på ön. Ursprungligen var detta bara ett litet fiskeläge och hamn för grannstaden Asclipio som ligger en bil längre in i landet. Med en flott kilometerlång strand vid det kristallklara havet var det trots allt bara en tidsfråga innan även semesterresenärerna på en eller annan tidpunkt skulle hitta hit.

På senare år har det därför byggts en rad hotell och resorts längs stranden i Kiotari. Av samma anledning behöver du inte heller gå särskilt långt från stranden för att hitta trevliga grekiska tavernor där du kan njuta av maten med utsikt över vattnet. Trots den inbjudande stranden och turismens intåg med all-inclusive hotell har Kiotari fortfarande det ursprungliga fiskelägets behagliga, avslappnade atmosfär och känns därför ännu inte så turistigt som många av de äldre semesterorterna på ön.

Perfekt för en avkopplande badsemester

Eftersom stranden vid Kiotari mest består av grus och rullstenar är vattnet här som regel mycket klart och perfekt för snorkling. Här har du dessutom goda möjlighet att utöva olika former av vattensport så som windsurfing, jetski, vattenskidor och wakeboarding om du nu inte bara nöjer dig med att lapa sol uppe på stranden.

Den barnvänliga stranden och den fridfulla stämningen gör att det framför allt är familjer och par som reser till Kiotari. De flesta tillbringar det mesta av sin semester här med att bara njuta av det avkopplande strandlivet med det finns även mycket annat att hitta på. Det tar till exempel inte lång stund att köra till Lindos som ligger omkring 15 kilometer längre upp längs kusten. I Lindos finns det fler restauranger och butiker att välja bland samt ett mer livligt nattliv än i Kiotari.

Utflykter

Har du inte hyrt någon bil till din resa är det som regel lätt att stoppa en taxi eller hoppa på någon turbåt. Vill du se mer av Rhodos är emellertid en hyrbil väl värd att överväga. Det finns både kloster och tempelruiner inom räckhåll för en bil med din bas i Kiotari. Vill du uppleva ett mer autentiskt landsortsliv kan det även rekommenderas att köra de 4 kilometerna upp till Asclipio varifrån du för övrigt har en fantastisk utsikt tillbaka ner mot kusten.

Till de lite längre utflykterna hör Rhodos stad på öns norra spets som är ett självklart utflyktsmål. I Rhodos stad finns både många spännande historiska sevärdheter och ett rikt restaurang- och affärsliv. Även om stranden vid Kiotari är mycket attraktiv ger en hyrbil dig möjlighet att prova många andra stränder upp och ner längs kusten.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Kiotari

Populära hotell i Kiotari

Grekland, Rhodos, Kiotari
  • Närmaste flygplats: 57 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Rhodos, Kiotari
  • Närmaste flygplats: 56 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Rhodos, Kiotari
  • Närmaste flygplats: 59 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Internet/Wi-Fi