Resor till Lardos

På Rhodos sydöstra kust ligger Lardos som kännetecknas av en behagligt avslappnad atmosfär. I Lardos fridfulla omgivningar kan du nästan inte undgå att gå ner i varv och hitta din inre ro. Letar du efter en fristad från nöjen så är Lardos perfekt eftersom staden fortfarande är relativt oberörd av massturismen.

Stranden vid Lardos har tilldelats EU: s Blå Flagg för sin renhet och den som de flesta av stränderna i området har grov sand eller rullstenar med klart vatten som är perfekt för snorkling. Längs Lardos Beach ligger det många trevliga tavernor och strandbarer.

Den ursprungliga byn Lardos där största delen av lokalbefolkningen bor ligger lite tillbakadragen från kusten. Här hittar du mysiga tavernor och marknader där det alltid sjuder av lokalt liv. De flesta moderna hotellen ligger däremot nere nära stranden där det också ligger flera mini-markets med allt du kan tänkas behöva under semestern.

Aktiviteter

Den fridfulla atmosfären och den barnvänliga stranden gör Lardos till ett älskat resmål bland familjer. Utöver olika former av vattensport så finns här även minigolf och en gokart bana. Perfekt för barn och barnsliga själar. Alla som drömmer om en avkopplande badsemester - med eller utan barn - kommer omedelbart att trivas. Området omkring byn inbjuder även till vandringsturer i vacker natur.

Det finns bara ett högst minimalt nattliv i Lardos. Under högsäsongen är det några tavernor som ibland avslutar kvällen med live musik. Skulle det inte räcka för dig så är det bara en kort taxitur in till Lindos som har gott om barer och nattklubbar där festandet fortsätter långt ut på småtimmarna.

Utflykter från Lardos

Det går bra buss- och taxiförbindelser från Lardos. Staden Lindos ligger till exempel bara 5 kilometer bort och här hittar du flera butiker, restauranger och ett aktivt nattliv. Just möjligheten att få bo på lite avstånd från de breda turistströmmarna i den mer kända grannstaden men samtidigt ha den livliga grannstadens erbjudanden och det berömda Akropolis inom räckhåll är en bra anledning till att resa till Lardos.

Vill du utforska mer av Rhodos på din resa till Lardos så kan du ta dig vida omkring med buss. Bussarna går regelbundet till Rhodos stad, Lindos och Pefkos. Vill du helst göra allt i ditt eget tempo och eventuellt besöka mindre byar i inlandet eller avsides belägna badstränder så är det en fördel att boka en hyrbil till din resa.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Lardos

Populära hotell i Lardos

Grekland, Rhodos, Lardos
7,5
Bra
251 omdömen
  • Närmaste flygplats: 54 km
  • Närmaste strand: ca. 750 m
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Rhodos, Lardos
8,3
Mycket bra
572 omdömen
  • Närmaste flygplats: 54 km
  • Närmaste strand: ca. 700 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Rhodos, Lardos
8,2
Mycket bra
362 omdömen
  • Närmaste flygplats: 54 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)