Resor till Sveti Konstantin

Sveti Konstantin ligger knappa 9 kilometer nordöst om centrum av Varna, Bulgariens tredje största stad. Sveti Konstantin var dessutom den första riktiga semesterorten på Bulgariens Svartahavskust. Orten har vuxit upp omkring nunneklostret Sankt Konstantin och Helena, som den bulgariske prinsen Alexander Battenberg besökte år 1880.

Prisen blev så betagen av klostret, som stammar från 1600-tallet, och dess vackra omgivningar att han lät bygga ett sommarresidens några få kilometer därifrån. Resten av statens elit följde i hans steg och byggde under de efterföljande åren massor av eleganta villor i området. Prinsens sommarresidens, Euxinograd Paladset, används idag både vid officiella besök och kulturella arrangemang. Palatset och den vackra parken kan besökas på guidade turer. Det kan även rekommenderas att besöka nunneklostret som än idag är lika förtrollande som när den bulgariske prinsen besökte det.

I dag ä Sveti Konstantin en attraktiv semester- och kuststad med ett bra urval av hotell och läckra stränder. Grönområdena och de varma källorna har sedan starten gjort staden känd som ett ställe dit man åker för att gå ner i varv och samla ny energi. På många av hotellen erbjuds därför olika former av SPA-behandlingar om du inte vill nöja dig med att bara koppla av vid poolen eller nere vid det azurblåa havet.

Många hotell och resorts i Sveti Konstantin har sina egna restauranger och barer. Skulle du någon gång under din vistelse känna för lite omväxling så finns det även andra matställen i staden som du kan prova. Restauranglivet här kan dock inte konkurrera med det i grannstaden Varna.

Utflykter

Bokar du en billig resa till Sveti Konstantin så har du fina möjligheter att utforska mer av Svartahavskusten. Sveti Konstantin är huvudsakligen ett semesterområde men det tar inte många minuter med buss eller taxi in till centrum av Varna. Här finns många fler shoppingmöjligheter och ett mer varierat restaurangliv.

Kör du istället upp längs kusten så ligger badorter som till exempel Golden Sands på rad. Som namnet antyder kan du även här njuta av det avkopplande strandlivet och här finns även vattenland och andra nöjen för hela familjen. Dessutom finns här ett livligt nattliv.

Resor till Bulgarien

Läs mer om Bulgarien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Bulgarien här

Hotell i Sveti Konstantin

Populära hotell i Sveti Konstantin

Bulgarien, Sveti Konstantin
9,5
Fantastiskt
1708 omdömen
  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Närmaste strand: ca. 350 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Bulgarien, Sveti Konstantin
9,8
Fantastiskt
605 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 800 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Bulgarien, Sveti Konstantin
9,4
Fantastiskt
217 omdömen
  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)