Resor till Burgas stad

Hamnstaden Burgas, som ibland även stavas Bourgas, är med sina över 200 000 invånare den näst största staden på Bulgariens Svartahavskust (efter Varna). Detta är en stad som de flesta semesterresenärer bara ser i förbifarten på sin väg norrut till någon av kustens badorter som till exempel  Nessebar eller Sunny Beach. Det finns nämligen bra förbindelser vidare från Burgas både upp och ner längs kusten.

Står en avkopplande semester med sol och bad på önskelistan så kan ditt resmål även vara själva Burgas. Utöver ett soligt klimat så har du här kilometervis av fina sandstränder att njuta på samtidigt som du har stadens alla bekvämligheter och nöjen inom kort räckhåll.

Burgas har ett rikt restaurangliv där du får perfekta möjligheter att fördjupa dig i det traditionella bulgariska kökets härligheter. Både i själva staden och i resten av Burgas-området så står det ofta fisk på menyn men det finns även mycket annat spännande att äta. Lägg därtill massor av pizzerior, hamburgerbarer och andra ställen med mer internationella menyer. Det bästa av allt är priserna för här är det fortfarande billigt i jämförelse med andra europeiska resmål.

Upplevelserik badsemester vid Svartahavet

I jämförelse med de mer renodlade badorterna längre ut längs kusten så är Burgas mer allsidigt i sina erbjudanden. När du inte latar dig på den långa sandstranden så kan du på en resa till Burgas därför till exempel besöka naturcentret Pado som ligger 10 minuters körning söder om staden. Här har du möjlighet att se det rika fågellivet som finns vid sjöarna omkring staden.

På en billig resa till Burgas kan det också varmt rekommenderas att lägga några timmar på att utforska stadens vackra gamla kyrkor, de intressanta museerna och konstgallerierna. Ett annat härligt ställe att flanera runt är i den långsträckta parken Morska gradina (Sea Garden) innanför stranden. Här finns det gott om välskötta blomrabatter, springvatten, skulpturer och även caféer om du blir sugen på något att äta eller dricka. Detta är ett vackert område som även lokalbefolkningen tycker om att besöka. På flera ställen finns det bänkar där du kan slå dig ner med en fantastisk utsikt över havet och det finns trappor ner till strandkanten.

Efter att ha tillbringat en dag med att njuta av strandlivet eller sightseeing så behöver en läcker måltid inte vara den sista punkten på programmet, Burgas har nämligen ett livligt nattliv. Här finns gott om barer, klubbar och musikställen, dessutom hålls det under sommarmånaderna ofta olika festivaler och andra kulturella arrangemang i staden.

Resor till Bulgarien

Läs mer om Bulgarien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Bulgarien här

Hotell i Burgas

Populära hotell i Burgas

Bulgarien, Burgas
8,6
Mycket bra
648 omdömen
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Bulgarien, Burgas
8,0
Mycket bra
478 omdömen
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Internet/Wi-Fi
Bulgarien, Burgas
8,1
Mycket bra
1357 omdömen
  • Närmaste flygplats: 10 km
  • Närmaste strand: ca. 3 km
  • Internet/Wi-Fi