Resor till Sveti Vlas

Sveti Vlas ligger på den vackra Svartahavskusten 10 kilometer från den gamla staden Nessebar och 5 kilometer från den livliga badorten Sunny Beach. Här har du med andra ord närhet till några av de vackraste stränderna och mest intressanta historiska sevärdheterna som Bulgarien har att erbjuda.

I jämförelse med Sunny Beach som under många år varit ett favoritresmål bland festglada ungdomar från det mesta av Europa så har Sveti Vlas en mer tillbakalutad och lugn atmosfär. Det är också därför som många familjer med barn väljer att resa hit till denna lilla kuststad.

Centrum för livet i Sveti Vlas är den gyllene sandstranden som är indelad i flera vikar med fin sand och småsten. Här kan du koppla av på en solsäng medan du njuter av solen och utsikten över havet. Vid vattnet finns det aktiviteter för barn och möjlighet att prova på många olika vattensporter. Med ett bra utbud av All inclusive hotell är detta en av de destinationer där du kan få allt du behöver under en avkopplande badsemester samlat inom ett litet område.

Restauranger och shopping

Vill du ha lite omväxling från hotellmenyn så finns det i Sveti Vlas dessutom ett överskådligt men förnuftigt urval av restauranger och caféer. Här serveras det både lokala rätter om mer internationella kändisar för alla smaker. Det ligger bland annat restauranger nere vid den nya lustbåtshamnen.

Staden har även några enstaka barer men något egentligt nattliv finns det inte mycket av. Det går emellertid regelbundet bussar de få kilometerna söderut till Sunny Beach om du vill ha lite mer nöjesliv på din resa. I grannstaden Burgas, den största bulgariska staden vid Svartahavet, finns det dessutom väldigt bra shoppingmöjligheter.

Utflykter

Reser du till Sveti Vlas bör du även göra en tur lite längre söderut till den historiska staden Nessebar - eventuellt med vattentaxi. I Nessebar kan du flanera runt i de stämningsfulla smala gränderna mellan de gamla byggnaderna. Staden står med på UNESCO: s världsarvslista men är även värd ett besök enbart för sina bra restaurangers skull. Vill du se lite mer av området så finns det bland annat möjlighet att åka på guidade jeepturer upp bland bergen i inlandet.

Boka en billig resa till Sveti Vlas nu!

Här på Solfaktor har vi gjort det lätt för dig att hitta nätets bästa priser på resor till Sveti Vlas. Du kan själv välja när du vill resa och hur lång din semester ska vara. Använd sökmotorn för att hitta och boka billiga flygbiljetter och hotell - naturligtvis med resegaranti för största möjliga trygghet.

Resor till Bulgarien

Läs mer om Bulgarien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Bulgarien här

Hotell i Sveti Vlas

Populära hotell i Sveti Vlas

Bulgarien, Sveti Vlas
9,0
Fantastiskt
16 omdömen
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Närmaste strand: ca. 20 m
  • Internet/Wi-Fi
Bulgarien, Sveti Vlas
9,2
Fantastiskt
45 omdömen
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Närmaste strand: ca. 450 m
  • Internet/Wi-Fi
Bulgarien, Sveti Vlas
9,5
Fantastiskt
49 omdömen
  • Närmaste flygplats: 32 km
  • Närmaste strand: ca. 1.4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)