Resor till Obzor

Om det är en sak som Bulgariens Svartahavskust framför allt är känd för så är det de kilometerlånga sandstränderna längs det azurblåa havet. Bokar du en billig resa till Obzor så får du också verkligen optimala förutsättningar för att kunna njuta av en avkopplande badsemester med sol och strand. Till och med under högsäsongen är det gott om plats på de fina stränderna vid denna lilla kuststad.

Obzor som ligger omkring 60 kilometer söder om hamnstaden Varna fanns till långt innan folk började resa till Svarta havet för att slappa på stranden. Även om Obzor först fick officiell status som stad 1984 så har det funnits bosättningar här ända tillbaka till antikens dagar. Både greker, romare och ottomanerna har genom tidens lopp haft herradömet över staden och lämnat spår efter sig som du kan se än idag.

Numera har Obzor utöver de flotta stränderna allt du kan önska dig när det står avkopplande badsemester högst upp på önskelistan. Det inkluderar bland annat ett brett urval av hotell, matställen och inköpsmöjligheter. Framför allt det centrala torget i den gamla stadskärnan vid det gamla klocktornet är mycket stämningsfullt. Här finns det gott om trottoarserveringar och nere längs stranden finns en promenad som är populär för löpturer bland de morgonpigga. Senare på dagen kan du nöja dig med att bara promenera här för att hitta helt rätt ställe att slå dig ner på stranden eller på ett av caféerna med havsutsikt.

Utflykter

Vid Obzor kan du njuta av strandlivet med bra faciliteter på nära håll. Det finns emellertid fortfarande massor av platser på denna del av den bulgariska Svartahavskusten som är helt orörda. Vill du uppleva dessa på din billiga resa till Obzor så kan det rekommenderas att hyra en mountainbike eller en bil.

Då kan du till exempel köra en tur söderut för att njuta av utsikten från Kap Emine. (Observera att vägen på sina ställen består av dåligt underhållna grusvägar). Längs vägen kan du göra avstickare ner genom skogen till sagolikt orörda stränder. Vill du vandra en tur i natursköna omgivningar så kan du nöja dig med att bara följa stigen "Ecopath kaleto" från den nordvästra änden av Obzor. Denna stig går förbi ett litet vattenfall upp till några få rester av en medeltidsborg.

Resor till Bulgarien

Läs mer om Bulgarien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Bulgarien här

Hotell i Obzor

Populära hotell i Obzor

Bulgarien, Obzor
9,2
Fantastiskt
569 omdömen
  • Närmaste flygplats: 62 km
  • Närmaste strand: ca. 10 m
  • Internet/Wi-Fi
Bulgarien, Obzor
8,8
Mycket bra
783 omdömen
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Närmaste strand: ca. 450 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Bulgarien, Obzor
9,1
Fantastiskt
465 omdömen
  • Närmaste flygplats: 62 km
  • Närmaste strand: ca. 65 m
  • Internet/Wi-Fi