Resor till Sunny Beach

På Sunny Beach är det mycket liv och rörelse och det är ordentlig fart under högsäsongen. Denna badort har en av de finaste stränderna i Bulgarien och priserna är överkomliga.

Badorten Sunny Beach ligger vid Svartahavskusten och har en 8 kilometer lång sandstrand. Längs stranden finns en fin strandpromenad med butiker och restauranger och här finns många hotell som är perfekt för barnfamiljer. På Sunny Beach ligger en av de finaste stränderna i Bulgarien. Den är långgrund, bred och har finkornig och ljus sand och är välskött. Här hittar du flera möjligheter till vattensporter och man kan hyra solstolar och parasoller. Det finns också ett badland man kan besöka om man vill få lite omväxling.

Här finns också ett centrum med mycket liv och rörelse och under högsäsongen är det riktigt hektiskt. Det finns mängder med aktiviteter, nöjen, shopping, barer och restauranger och priserna är låga. Det finns många butiker i centrum och längs stranden kan du köpa skor, väskor, kläder och solglasögon till mycket lägre priser än hemma. Här får man mycket för pengarna. Ca 4 kilometer söder om Sunny Beach ligger den mysiga medeltidsstaden Nessebar som finns med på Unescos världsarvslista.

Det tar lite drygt tre timmar med direktflyg från Skandinavien till flygplatsen i Burgas. Det är 32 kilometer från flygplatsen i Burgas till Sunny Beach och du tar dig enkelt till centrum på 30 minuter med buss eller taxi.

Vem passar detta resmål för?

Sunny Beach passar för både barnfamiljer, par och kompisgänget. Anpassa hotell och läge efter vad du vill göra, det gäller speciellt om du reser med barn och kanske vill bo en bit bort från de livliga restaurang- och barområdena.

När är det bäst att resa hit?

Säsongen sträcker sig från juni till august, resten av året är det mesta stängt.

Resor till Bulgarien

Läs mer om Bulgarien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Bulgarien här

Hotell i Sunny Beach

Populära hotell i Sunny Beach

Bulgarien, Sunny Beach
8,3
Mycket bra
2164 omdömen
  • Närmaste flygplats: 25 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Bulgarien, Sunny Beach
8,2
Mycket bra
909 omdömen
  • Närmaste flygplats: 28 km
  • Närmaste strand: ca. 280 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Bulgarien, Sunny Beach
7,5
Bra
67 omdömen
  • Närmaste flygplats: 29 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Sunny Beach?

8,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 9 recensioner