Resor till Albena

Badorten Albena ligger på Bulgariens Svartahavskust omkring 15 kilometer norr om Golden Sands. I jämförelse med den mer kända badorten längre ner längs kusten har Albena en mer fridfull atmosfär. Detta faktum gör Albena till en favorit bland barnfamiljer men också till ett idealiskt resmål för dig som drömmer om en semester med sol och strand och en tillbakalutad atmosfär.

Nästan allt liv i Albena är koncentrerat till stranden. Här hittar du lätt en liggstol med parasoll eller en ledig plats på sanden. Uppe på promenaden som löper längs stranden ligger det flera butiker och mini-markets. Här finns även ett rikt urval av restauranger, tavernor och caféer som erbjuder både autentisk bulgarisk gastronomi och mer välkända internationella favoriter. Så även om du inte bor med All Inclusive är det lätt att hitta ett ställe att äta på.

Det finns även några barer och diskotek i Albena men nattlivet är genomgående ganska dämpat här. De flesta som reser hit har inte lust att festa till långt ut på natten utan rundar hellre av dagen med en god måltid och en promenad längs stranden.

Aktiviteter och utflykter

Både barn och vuxna som reser till Albena kan få mycket tid att gå med att bara njuta av det avkopplande strandlivet. Sanden på den kilometerlånga stranden är fin och perfekt för att bygga sandslott i strandkanten. När ni känner för ett dopp så är vattnet behagligt långgrunt. På stranden erbjuds även olika roliga aktiviteter som paragliding, vattencyklar och vattenskidor.

Framför allt om du har barn med på resan så kommer det säkert vara populärt att besöka stadens vattenland, Aquapark Aquamania. Här finns det tillräckligt med vattenrutschkanor och pooler för åtskilliga timmars underhållning. Här finns det även möjlighet att dra sig in i skuggan om du inte är ett lika stort vattendjur som dina barn. Reser du utan barn är det kanske mer upplagt att besöka det SPA- och wellnesscenter som också ligger i Albena.

Precis söder om Albena, innan du kommer till landsorten Kranevo, ligger Baltata naturreservat som är ett självklart mål för en vandrings- eller cykeltur. Reservatet är ett av de vackraste i Bulgarien som på sina 203 hektar rymmer massor av växter, djur- och fågelarter. Här befinner du dig på lite avstånd från de mest turistiga områdena och kan njuta av en orörd natur.

Till de lite längre utflykterna så har du till exempel Bulgariens största hamnstad Varna inom din räckvidd. I motsatt riktning har grannstaden Balchik också flera intressanta sevärdheter som är värda att besöka.

Resor till Bulgarien

Läs mer om Bulgarien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Bulgarien här

Hotell i Albena

Populära hotell i Albena

Bulgarien, Albena
8,1
Mycket bra
150 omdömen
  • Närmaste flygplats: 38 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Bulgarien, Albena
9,5
Fantastiskt
890 omdömen
  • Närmaste flygplats: 45 km
  • Närmaste större stad: ca. 40 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Bulgarien, Albena
8,1
Mycket bra
88 omdömen
  • Närmaste flygplats: 38 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)