Resor till Pomorie

Pomorie ligger på en smal klipphalvö på den södra delen av den bulgariska Svartahavskusten 20 kilometer från Burgas och 18 kilometer från badorten Sunny Beach. Detta är en perfekt plats att tillbringa en avkopplande badsemester med familjen. Närheten till den internationella flygplatsen och Bulgariens tredje största stad Burgas är dessutom mycket praktiskt.

Pomorie är inte bara uppbyggt som en semesterort utan grundlades redan på 400-talet före Kristus som en grekisk koloni. När du inte ligger på någon av de fina sandstränderna kan du därför utforska flera spännande historiska sevärdheter. En stor del av staden blev i och för sig ödelagd av en våldsam brand 1906 men det finns fortfarande gamla delar med vackra kyrkor, trevliga restauranger, caféer och ett litet torg.

Stränder

Du kan välja mellan flera stränder i Pomorie. Vid de flesta av stränderna finns det bra faciliteter med både uthyrning av liggstolar och strandcaféer. Det går dessutom fortfarande att hitta stränder som ligger lite med avskilda om du vill ha lite mer fridfulla omgivningar.

Det finns stränder med fin sand och långgrunt vatten som passar för barnfamiljer som verkligen uppskattar att resa hit. Det är emellertid även många som tar möjligheten i akt att ta sig ett gyttjebad här.

Gyttjeterapi och utflykter

Precis norr om halvön med Pomorie ligger lagunen med samma namn vilken ända sedan staden grundades har använts för att utvinna salt. Lagunen som bara skiljs från havet av en smal sandtunga och ett dike har dessutom lika länge varit eftertraktad för sin mineralrika gyttja på bottnen. Gyttjan används både till hudbehandlingar och i kosmetika. Pomorie är därför inte enbart känt för sina badstränder utan har under årtusenden varit känt som kurort. Även idag finns det åtskilliga spa- och wellnesshotell här.

Vill du lära dig mer om historian bakom saltutvinningen så finns här ett litet intressant museum. Trots utnyttjandet av lagunens höga saltkoncentration och gyttja så finns här även ett rikt djurliv. Lagunen och mycket av det angränsande området lyder idag under olika internationella och nationella naturfredningar.

Det är frestande att tillbringa det mesta av semestern på de närmsta stränderna och sevärdheterna på en resa till Pomorie. Det är dock även värt att avsätta tid till utflykter. Det tar till exempel bara omkring 20 minuter att köra norrut längs kusten till Nessebar som står med på UNESCO: s världsarvslista. I området innanför Pomerie finns det dessutom flera vingårdar som gärna välkomnar besökare.

Boka en billig resa till Pomorie här!

På Solfaktor kan du själv välja datum och reslängd och lätt hitta nätets bästa priser på flyg och hotell. Bokar du både flyg och hotell samtidigt blir det till en paketresa som naturligtvis är säkrad av resegarantifonden. Boka en billig resa till Pomorie med Solfaktor redan idag!

Resor till Bulgarien

Läs mer om Bulgarien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Bulgarien här

Hotell i Pomorie

Populära hotell i Pomorie

Bulgarien, Pomorie
8,6
Mycket bra
532 omdömen
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Bulgarien, Pomorie
8,9
Mycket bra
906 omdömen
  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Närmaste strand: ca. 1.5 km
  • Internet/Wi-Fi
Bulgarien, Pomorie
8,9
Mycket bra
399 omdömen
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)