Resor till Analipsi

Analipsi är en liten stad med en lugn och trevlig, grekisk atmosfär. Det är gångavstånd till Anissaras. Även det är en lugn, liten stad som passar för en avkopplande semester.

Det är gångavstånd till Anissaras. Även det är en lugn, liten stad som passar för en avkopplande semester.

I båda städerna finns det små mysiga tavernor, restauranger och små livsmedelsbutiker. Den grovkorniga sandstranden sträcker sig längs hela området och är grund och barnvänlig.

Vill du unna dig lite shopping, kan du ta bussen till Hersonissos . Här hittar du ett urval av butiker.

Landsorten Analipsi ligger på Kretas vackra norra kust, cirka 20 kilometer öster om huvudstaden Heraklion, och endast 5 kilometer från den populära semesterorten Hersonissos. Om du inte tycker utbudet tavernor, småbutiker och mini-marknader i Analipsi är tillräckligt, är det därför inte långt till de större grannstäderna där du hittar en värld av butiker, barer, restauranger och caféer.

Långa stränder och landsortsstämning

Även om det finns restauranger och matbutiker i Analipsi för att tillfredsställa de flestas behov, är det inte det man normalt reser till Analipsi för. Att den lilla landsorten har utvecklats till ett attraktivt resmål beror istället först och främst på den långa stranden, som här består av rullsten och grovkornig sand. Det är den perfekta platsen för en avslappnande badsemester, oavsett om du reser med eller utan barn.

Analipsi är en av de semesterorter, som ligger som pärlor på rad på denna kuststräcka. Ändå sticker Analipsi ut från mängden, du turismen fick fotfäste i staden senare än på många andra platser. Trots det goda urvalet moderna hotell och resorts och stadens ständiga tillväxt, är det också lätt att känna av den gamla landsortsstämningen i Analipsi. Här finns nämligen också gott om familjehus och gamla, gröna olivlundar.

Utflykter

Strandlivet är mycket lockande, men det är inte det enda du kan spendera semestern på, om du reser till Analipsi. Det avgår ofta en buss till och från Heraklion, som absolut är värd ett besök. Det kan dock också rekommenderas att ni hyr en bil i en eller flera dagar, så att ni lättare kan utforska Kretas alla trevligastäder, den vackra naturen och de spännande sevärdheterna från antiken.

Knossos, med det 3.500 år gamla minoiska palatset, som har blivit utgrävt och delvis återuppbyggt, ligger till exempel endast en halvtimmes bilfärd från Analipsi. Är du på semester tillsammans med barn, kommer en historisk guidad tur kanske lättare tas emot, om ni efter det också åker också besöker den lokala vattenparken Acqua Park, som endast ligger 10 minuter från Analipsi.

 

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Analipsi

Populära hotell i Analipsi

Grekland, Kreta, Analipsi
  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Analipsi
  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Analipsi
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)