Resor till Porticcio

Semesterorten Porticcio ligger på Korsikas vackra västkust lite söder om Ajaccio, varifrån du har färjeförbindelse till fastlandet. Närheten till öns huvudstad och inte minst till den långa sandstranden gör Porticcio till ett idealt resmål till dig som drömmer om en avslappnande semester vid det ljumna medelhavet. Här kan du fritt välja om dagen endast ska spenderas på att slappna av vid det azurblå havet, eller om du ska utforska områdets spännande sevärdheter.

Lång sandstrand

Det råder ingen tvekan om, att huvudattraktionen i Porticcio utöver det vackra läget med utsikt äver havet, är själva strandlivet. Det finns också flera stränder att välja emellan, som ligger nära staden. Huvudstranden är den långa Plage de la Viva, som normalt också är den mest livliga med ett stort utval av aktiviteter för hela familjen. Många som reser till Porticcio, slutar med att spendera hela semestern här. Det finns dock också en annan lång strand lite längre söderut, Plage d'Agosta, liksom det finns flera mindre stränder mellan dessa två huvudstränder. De små stränderna är lite mindre tillgängliga, men det är värt promenaden för att kunna njuta av lite lugnare områden.

I Porticcio finns ett bra urval restauranger med tanke på hur liten staden faktiskt är. Framförallt i närheten av de populära stränderna, där antalet fastfood-ställen finns i överflöd. Vill du utforska det mer autantiska medelhavsköket med traditionella rätter lagade på lokala råvaror, finns det också rik möjlighet för detta. Vill du själv stå för några av semesterns måltider eller om du bara vill köpa några lokala delikatesser, finns också supermarknader i och runtom staden. Här kan du hitta allt du har behov av på semestern. Vill du ha ett ännu större utbud, kan du åka till Ajaccio.

Utflyktsmöjligheter

Du behöver inte starta bilen för att besöka Ajaccio, då det avgår båtar från Porticcio som klarar turen på endast 20 minuter. I Korsikas trevliga huvudstad, hittar du mysiga små gator, spännande museer och färgglada marknader som den moderna semesterstaden Porticcio inte har. Ta till exemepel vägen förbi Napoleons barndomshem eller det iögonfallade citadellet innan du njuter av stadens restaurangliv. Det kan dock rekommenderas att köra en tur vidare ut längs västkusten, för att uppleva den dramatiska naturen och de andra trevliga kuststäderna.

Starta till exempel med en tur till Iles-Sanguinaires och Capo-di-Feno lite väster om Ajaccio. När du har kommit ut från staden kan du eventuellt parkera bilen och vandra den sista biten längs vattnet för att njura av de vackra kustlandskapen i ett lugnare tempo. Är du intresserad av histira, bör du också köra söderut från Porticcio till de arkeologiska fynden vid Filitosa. Detta är Korsikas viktigaste historiska plats med fascinerande jättestenar vars utskärningar härsammar från 1500-talet f.Kr.

Har du en hyrbil, ligger de flesta av öns mest intressanta utflyktsmål inom räckvidd om du bor i Porticcio. Observera att vägarna generellt är av god standard på Korsika, men att körtiderna ofta blir något längre så de ofta är snirkliga och leder fram längs bergssluttningarna. En rekommendation är dock att köra in i landet, till exempel till Corte mitt på ön. Den gamla, före detta huvudstaden, är full av historia och är dessutom en populär utgångspunkt för vandringar i den omkringliggande, vackra naturen med dramatiska berg, floder och klyftor.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Porticcio