Resor till Porto Vecchio

Porto-Vecchio är Korsikas tredje största stad med drygt 12 000 invånare och utgör ett av öns populäraste resmål. Staden med sina gamla stenhus ligger mycket idylliskt belägen och överblickar en av Korsikas vackraste platser på en kulle långt in i en utsträckt bukt.

Om sommaren är den gamla stadsdelen innanför befästningsmurarna bilfri på kvällen så att du i lugn och ro kan promenera runt på de charmiga smala gatorna. Under din promenad kommer du tydligt märka av stadens långa historia som sträcker sig tillbaka till 1500-talet. Framför allt omkring Place de la République ligger det massor av mysiga caféer och restauranger som du kan välja bland om du blir sugen på något att äta eller dricka. Vill du hellre avnjuta din måltid med utsikt över havet så ligger det även en del restauranger nere vid marinan.

På en billig resa till Porto Vecchio kan du också lätt tillbringa mycket tid med att utforska stadens små butiker som lockar med både franska och korsikanska specialiteter. Skulle du behöva handla mer vanliga förnödenheter så finns det även flera olika typer av affärer och supermarkets i centrum.

En sen blomning

Även om det nuvarande Porto Vecchio ursprungligen etablerades som en genuesisk bosättning och att citadellet byggdes redan på 1500-talet så var det först långt senare som stadens verkliga utveckling tog fart. Trots att naturhamnen var viktig så hämmades stadens utveckling av malarian som härjade i området här vid floden Stabiaccius mynning. Det var först under Andra Världskriget som de utstationerade allierade styrkorna lyckades utrota de plågsamma malariamyggorna. Efter detta växte befolkningsantalet och Porto Vecchio sköt fart i sin utvecklingen.

Traditionellt sett har den viktigaste intäktskällan varit skördandet av kork från de många korkekarna i det omkringliggande området samt handeln vid hamnen. På senare tid har turismen av uppenbara grunder bidragit till att Porto Vecchio har blivit Korsikas tredje största stad. Trots sin popularitet har Porto Vecchiolyckats bevara mycket av sin autentiska atmosfär och har fortfarande något lite exklusivt över sig. Det är lätt att förstå varför staden ofta beskrivs som Korsikas svar på Saint-Tropez. Porto Vecchio har också ett ganska livligt nattliv under högsäsongen.

Korsikas bästa stränder.

Det är emellertid inte enbart för att njuta av den stämningsfulla gamla stadsdelen som folk reser till Porto Vecchio. Ett annat stort dragplåster här är områdets badvikar med sina fantastiska stränder.

Några få kilometer från staden hittar du stränder som närmast verkar karibiska med sin ljusa sand och sitt turkosblåa vatten som kan få vilket semesterhjärta som helst att slå lite snabbare. Dessa stränder inkluderar bland annat Palombaggia och Santa Giulia som av kännare räknas bland de vackraste stränderna på ön. Strändernas kristallklara, långgrunda vatten är särskilt lämpade för en badsemester med familjen. På flera ställen är det dessutom fina förhållanden för windsurfing och runt de utskjutande klipporna kan du tillbringa mycket tid med att snorkla.

Färjorna från Marseille och Sardinien anlöper färjehamnen öster om marinan. Det lättaste sättet att resa billigt till Porto Veccio är dock att flyga till Figari Sud Corse flygplatsen. Hyr du en bil så har du bara en halvtimmes körning till staden. Det kan rekommenderas att hyra bil till semestern eftersom du då lättare kan utforska områdets mång underbara stränder.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Porto Vecchio

Populära hotell i Porto Vecchio

Frankrike, Korsika, Porto Vecchio
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste strand: ca. 2.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Korsika, Porto Vecchio
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste strand: ca. 3.4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Korsika, Porto Vecchio
  • Närmaste flygplats: 30 km
  • Närmaste strand: ca. 1.7 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)