Resor till Calvi

Åk på en vidunderlig resa till Calvi på Korsika, som gömmer på hisoriska lämingar från både franskt och italienskt styre. Ja, det känns nästan som att man är i ett land som är en perfekt blandning av Italien och Frankrike.

Calvi är upptäcktsresenären Columbus födelsestad, och är därmed en plats rik på kulturellt och historiskt arv, samtidigt som staden bjuder på massor av spännande sevärdheter och aktiviteter. Du kan t.ex. dyka ner under havsytan och utforska vrak på botten av havet, eller ta en promenad på de fina kullerstensgatorna innan du slår dig ner på en av de charmiga caféerna i stan. Eller varför inte ta en tur till stranden och låta stressen rinna av dig under ett parasoll med en drink i handen?

>> Läs allt om resor till Korsika
>> Kombinera med en resa till Sardinien

Städer i närheten

Korsika har flera städer som är värda sina besök under en semester på ön, både längs de vackra kusterna, men också i inlandet. Här kommer några tips på städer i närheten av Calvi. Du hittar fler tips på vår blogg.

Cap Corse

Om du älskar vackra naturupplevelser bör du ta en tur längs den branta och snirkliga kustvägen på Cap Corse för att utforska den 40 kilometer långa halvön på Korsikas norra del. Om kustvägens oändliga kurvor och stigningar inte är något för dig, kan du parkera bilen och istället utforska kusstigen. Här kan du uppleva oförstörda fiskeorter och dramatiska landskap, som sträcker sig längs denna natursköna kust.

L'Île-Rousse

Semesterägster med en svaghet för sol och strand kommer snabbt att utveckla en förkärlek för L'Île-Rousse. Med tre stränder att välja emellan, vilka alla har en vacker vit sand, finns här ideala förutsättningar för avslappning, simning och solning. L'Île-Rousse kan dessutom skryta med rekord-temperaturer, då det är ett par grader varmare här än på resten av ön. Med en marknad, frodiga, botaniska trädgårdar och en lång rad andra korsikanska attraktioner, är L'Île-Rousse en oförglömlig destination.

Bastia

Ta turen förbi stadens gamla hamn, där små båtar flankeras av trevliga restauranger och barer som serverar läckra fiskrätter. i närliggande Place du Marché kan du utforska den lokala marknaden.

Upplevelser och utflykter

Calvi har en rad stora historiska sevärdheter, däribland stadens berömda citadell och Saint Jean Baptiste-katedralen som byggdes på 1200-talet. Småbåtshamnen, som ligger nedanför, är en plats full med liv med alla sina restauranger och caféer som ligger på kajen. Kyrkan Sainte Marie Majeure, byggd i barock stil och ljusröda färger, är också värd sitt besök. Du bör heller inte missa Serra-kapellet, som har en enastående utsikt över Calvi-bukten.

När du har fått nog av historiska sevärdheter, kan du ta en tur på den 6 kilometer långa sandstranden som bjuder in till både sol och bad. Eller varför inte ta en båttur tll naturreservatet Scandola, som är ett UNESCO världsarv. Hit kommer du endast med båt.

I september har du dessutom möjlighet att uppleva den kända musikfestivalen "Rencontres Polyphoniques" som äger rum i citadellet och samlar plyfoniska grupper från hela världen.

Dykning

Om du har en dröm om att dyka, är Calvi något för dig, för 27 meter under Calvis farvatten ligger ett amerikanskt bombflyg på havsbotten. De fyra motorerna på flyget, samt vingarna, finns fortfarande kvar, och du kan också se cockpiten med säten och intrument.

Stranden

En resa till Calvi ger till tillgång tilll stadens imponerande strand. Hela 6 kilometer vit sand flankeras av höga taller på ena sidan och klart vaten på den andra. Med så mycket plats fylls stranden inte ens upp på sommaren. Utsikten över bukten och Calvis citadell är fantastisk. Stranden är också säker för familjer, då den är lätt lutande och har lågt vatten. Här kan du också utöva olika vattensportfaciliteter.

Scandola

Naturreservatet Scandola, som är ett UNESCO världsarv, täcker en yta på 900 hektar mark och 1000 hektar hav. Det går ingen väg till parken, och den präglas av oframkomlig terräng, så du kan endast nå Scandola med båt. Vi föreslåt att du ta en av båtarna från Calvi hamn. Båtturen ger dig dessutom en fantastisk utsikt över det marina livet under ytan - och det är inte omöjligt att du får se delfiner på turen.

Mat och dryck

Med en blandning av franska och italienska traditioner, är det korsikanska köket en rik blandning av två länders gastronomiska arv. Här väntar massor av smakupplevelser, framförallt om du testar de lokala, hemmalagade rätterna och produkterna, som t.ex. Charcuteri - köttprodukter som förädlats genom rökning, saltning eller marinering. Dessa bör naturligtvis ledsagas av goda lokala rödviner och gott lantbröd.

Hur bokar jag en resa till Calvi?

Använd sökmotorn för att söka bland våra hotell i Calvi och på resten av Korsika. Kombinera med en flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, och lägg eventuellt till en hyrbil i en samlad paketresa som är säkrad av resegarantin. Så reser du med Solfaktor.

Resor till Frankrike

Läs mer om Frankrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Frankrike här

Hotell i Calvi

Populära hotell i Calvi

Frankrike, Korsika, Calvi
  • Närmaste flygplats: 6 km
  • Närmaste strand: ca. 5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Korsika, Calvi
  • Närmaste flygplats: 95 km
  • Närmaste strand: ca. 800 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Korsika, Calvi
  • Närmaste flygplats: 7 km
  • Närmaste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)