Resor till Qawra

Qawra ligger mellan Bugibba och Salina på Maltas nordöstra kust, i vackra St. Paul's Bay som är en av öns mest populära resmål. Här hittar du en klassisk kombination av sol, strand och azurblått vatten, vilket gör att destinationen är populär för både dykning, snorkling, kajakpaddling och andra typer av vattensporter. 

När du reser till Qawra, hittar du flera familjevänliga attraktioner som till exempel Malta National Aquarium i närheten. Missa inte heller stadens sevärdheter som Qawra Tower, Malta Classic Car Museum och Bugibba Temple, som ligger mitt emellan Qawra och Bugibba. På kvällen kan du ta en promenad längs vattnet där du också hittar flera av stadens restauranger.

Hotell i Qawra

Populära hotell i Qawra

Malta, Qawra
7,8
Bra
2187 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Malta, Qawra
8,7
Mycket bra
4344 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Malta, Qawra
8,8
Mycket bra
5396 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)


Resguide till Qawra

Qawra utgör tillsammans med Bugibba och St. Paul's Bay det största turistområdet på Malta, och är ytterst populärt bland både familjer, par och älskare av vattensporter. Staden etablerades på 1960-talet och även om den vuxit sedan dess, både i popularitet och storlek, så är staden fortfarande lugnare och mer tillbakadagen än grannstaden Bugibba. 

Qawra anses faktiskt fortfarande vara en liten gömd pärla och är främst känd som en lugn tillflyktsort där du kan slappna av eller utöva en av flera vattensporter som också ligger till grund för stadens popularitet. Samtidigt bor du nära Bugibbas stora urval underhållningsmöjligheter och det är inte heller långt till St. Pauls som anses vara en av Maltas mest pittoreska städer. Hotellen i Qawra är relativt moderna och flera av dem har direkt tillgång till stranden. Staden bjuder dessutom på ett mindre urval caféer och restauranger och flera hotell har egna discon eller familjevänliga shower. 

Med sitt läge ytterst på en liten halvö, erbjuder Qawra vackra utsikt mot vattnet. Det är därför inte heller så märkligt att vattensporterna är en populär aktivitet här. Stränderna består primärt av rullsten och klippor men på de flesta platser är klipporna så pass platta att du kan lägga dig ner och sola på dem. Det finns dessutom en liten artificiellt skapad sandstrand i staden.

Sevärdheter

Qawra Tower byggdes år 1638 på Qawra Point, med utsikt över St. Paul's Bay i väst och Salina's Bay i öst och bidrog till att möjliggöra transport mellan Gozo och Valletta. År 1750 tillförde man ett artilleribatteri här och på 1760-talet byggde man också en fästning som du än idag kan se spår av. Idag fungerar tornet främst som restaurang, medan artilleribatteriet är ombyggt till en pool.

Malta National Aquarium ger möjlighet för att uppleva livet under vattenytan nära Malta och dess höjdpunkt är undervattenstunneln. Därutöver finns flera exotiska fiskar samt kräldjur och paddor att beskåda. Utanför akvariet finns en stor inhängnad lekplats.

Bugibba Temple är resterna av ett megalit-tempel som ligger nära kusten, på gränsen mellan Qawra och Bugibba. Templet är över 4000 år gammal och upptäcktes först år 1920. Idag är Dolmen Resort Hotel byggt ovanpå templet, men man har bevarat ruinerna som du kan skåda från hotellets pool.

Malta Classic Car Museum har en stor samling vintagebilar, inklusive många sällsynta modeller. En populär attraktion, också för dig som inte är den största bilentusiasten.

Transport

flygtiden från Stockholm till Qawra är runt 3,5 timmar. Du flyger till Maltas International Airport och transfern till Qawra tar cirka 45 minuter. Malta har ett stort nätverk bussar som gör det enkelt att ta sig runt på ön.

Du kan också välja att hyra bil, vilket ger en större frihet att utforska ön på egen hand och i ditt eget tempo. Var dock uppmärksam att man på Malta, precis som i England, har vänstertrafik. 

Det finns färjor som går mellan Malta, Gozo och Comino, där du kan ta med bilen. Det finns även vattentaxi att nyttja.

Väder

Sommaren på Malta är torr och varm och temperaturen når ofta upp till 40 grader i juli och augusti. Om det blir för varmt, är juni och september något behagligare. På vintern sjunker temperaturen sällan under 15 grader, men du bör packa mer dig ett paraply då det kan regna mycket dessa tider på året.

Så bokar du en resa till Qawra med Solfaktor

Med Solfaktor kan du boka en problemfri och säker resa till Qawra med möjlighet för avresa från både Stockholm. Göteborg, Malmö, Köpenhamn med flera. Vår sökmotor söker efter nätets bästa priser på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dessa med ditt valda hotell på Malta. Det hela samlas i en paketresa med resegaranti, så får du det bästa av två världar. Lägg till en hyrbil i paketet för bästa upplevelse när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Läs mer om restplatser och sista minuten till Malta här

Resor till Malta

Läs mer om Malta och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Malta här

Vad tycker gästerna om i Qawra?

7,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 19 recensioner