Resor till Mellieha Bay

Mellieha Bay är Maltas största sandstrand, som med sitt låga, kristallklara hav är idealt till både barn och vuxna. Samtidigt är ukten och dess läge på den norra delen av ön en bra utgångspunkt för spännande utflykter, oavsett om du önskar at besöka huvudstranden Valletta eller vill ta en båttur till de mindra öarna Gozo och Comino.

Den cirka 800 meter långa Blå Flagg-stranden bjuder in till ren avslappning en om du inte bara vill slappna av under solen på den ljusa sanden, finns också ett brett urval vattensportsaktiviteter i bukten. Det klara havet betyder naturligtvis att barn och andra nyfikna kan spendera massor av tid med att snorkla runt långgrunda havet. Vill du ha lite mer fart och fläkt har du också möjlighet at prova krafterna med t.ex. kite surfing, vindsurfing eller vattenskidor.

Restauranger och butiker

Om du vill ha lite förfriskningar under dagen, ligger ett bra urval restauranger och glassbarer längs stranden. Själva Mellieha stad (ca. 10.000 invånare) ligger uppe på en backe cirka 20 minuters promenad från stranden, men du kan också ta bussen upp. Här uppe hittar du ett bra urval av caféer och restauranger, samt flera butiker och marknader. Staden har med andra ord tillräckligt stor storlek till att du hittar allt du och familjen kan tänkas behöva under semestern. I jämförelse med de olika hotellen och resortsen nere vid stranden, där havet är naturlig mötesplats, kan du i Mellieha stad uppleva ett mer vardagligt liv och möta flera lokala invånare.

Utflyktsmål

Även om du flesta reser till Mellieha Bay för att slappna av vid den vackra stranden, kan vi också rekommendera att avsätte minst en dag eller två till att utforska resten av Malta. Det tar t.ex. inte mer än en halvtimme att köra in mot öns mitt, till den gamla huvudstaden Mdina - en av Europas bäst bevarade medeltida städer. Det är en oförglömlig upplevelse att känna av historiens vingslag och utforska de smala gatorna innanför stadsmuren. Likaså är även öns nuvarande huvudstad Valletta också ett trevligt utflyktsmål där du kan uppleva massor. Det är inte utan grund som Valletta för några år sedan pekades ut som europeisk kulturhuvudstad.

Resor till Malta

Läs mer om Malta och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Malta här

Hotell i Mellieha Bay