Resor till Mdina

Mdina, den gamla huvudstaden på Malta, är en stad som andas historia och charm. Denna medeltida befästa stad är som ett levande museum, som tar besökare tillbaka i tiden med sina smala gränder, gamla byggnader och imponerande arkitektur.

Staden, som också kallas "den tysta staden", ligger majestätiskt på en hög kulle, vilket ger besökare en fantastisk utsikt över det omgivande landskapet och Maltas kustlinje. Den gamla stadsmuren som omger Mdina är i sig själv ett imponerande syn och vittnar om stadens långa historia som en strategiskt viktig befästning.

Att vandra genom Mdinas kullerstensbelagda gator känns som att kliva tillbaka i tiden. Här hittar man vackra kyrkor med praktfulla interiörer, historiska palats med praktfulla innergårdar och arkader samt mysiga caféer där man kan njuta av en kopp kaffe och suga åt sig atmosfären. Det finns också många små butiker som säljer lokalt konsthantverk och souvenirer.

Mdina är ett måste för alla som besöker Malta, och dess unika atmosfär och historia kommer definitivt att lämna ett varaktigt intryck.

>>> Läs mer om resor till Malta

>>> Läs mer om resor till Valletta

>>> Läs mer om resor till Mellieha Bay

>>> Läs mer om resor till St. Julians

Resor till Malta

Läs mer om Malta och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Malta här

Hotell i Mdina