Resor till Cirkewwa

Besök dykparadiset Cirkewwa på Malta. Här kan du njuta av ett fantastiskt strandliv på vita sandstränder och snorkla i det klara, turkosa Medelhavet. Boka en billig resa till Cirkewwa med Solfaktor!

Cirkewwa som resmål

Cirkewwa är en hamnstad vid Medelhavet som är belägen på den nordligaste kusten av Malta och ligger cirka 30 km från huvudstaden Valletta och knappt 25 km från semesterorten St Julian´s på öns östkust. Cirkewwa är ett attraktivt resmål med klart vatten och bra dykmöjligheter och är en perfekt bas för att delta i organiserade dykutflykter i skärgården utanför Malta

Attraktioner och aktiviteter i Cirkewwa

Den största attraktionen på Malta är sol- och strandlivet vilket är det som lockar de flesta turister till Cirkewwa. Här kan du uppleva många vackra sandstränder som bland annat Paradise Bay som anses vara en av de vackraste stränderna på Malta, omgiven av klippor och erbjuder strandliv med faciliteter, strandbarer och vattensportaktiviteter som snorkling och dykning i det turkosa Medelhavet. I närheten ligger en annan populär strand, Armier Bay, med vit sand, grunt vatten och moderna faciliteter som gör den idealisk för barnfamiljer.

Cirkewwa är också ett paradis för dykning och snorkling. En båttur rekommenderas för att utforska det varierande undervattenslivet och de färgglada korallreven, staden har en färjeterminal som är en viktig knutpunkt för färjetrafiken till öarna Gozo och Comino. En av de mest ikoniska platserna på ön Comino som ligger alldeles intill Cirkewwa är Blue Lagoon med ett turkost hav och vita sandstränder som är perfekt för sol, bad och snorkling.

För kulturella upplevelser på din semester i Cirkewwa bege dig till staden Mellieha som ligger bara 15 minuters bilresa bort där du kan besöka stadens församlingskyrka som är belägen på en kulle med bysantinsk stil och en imponerande arkitektur. Templen Ta' Hagrat är också värda ett besök som finns med på UNESCO:s världsarvslista och är en del av det arkeologiska arvet på Malta. För ett livligt uteliv och underhållning, ta en dagsutflykt till huvudstaden Valletta eller semesterorten St Julian´s

När är det bäst att resa till Cirkewwa?

Under sommaren är det högsäsong på Malta och då besöker de flesta turister Cirkewwa. Under den här perioden är det soligt och varmt och perfekt för att njuta av det härliga strandlivet i Medelhavet. Om du vill undvika de största folkmassorna är vår och höst bra tider att besöka Malta med fortfarande behagliga badtemperaturer i Medelhavet och är perfekt för sightseeing och kulturella sevärdheter. Vintern på Malta bjuder på svalare temperaturer och mer regn men du kan fortfarande njuta av soliga dagar under denna period. 

Matupplevelser och uteliv i Cirkewwa

Malta har ett rikt kulinariskt arv och du kan se fram emot fantastiska matupplevelser på semestern i Cirkewwa. Här hittar du restauranger som serverar äkta maltesiska rätter som fenkata (kaningryta), pastizzi (fyllda bakverk) och bragioli (fyllda oxrullar). Dessutom erbjuder staden matställen som serverar färsk fångst direkt från Medelhavet med läckra rätter som calamari, musslor och grillade skaldjur och du hittar också restauranger med internationell touch. Malta har en blomstrande vinindustri och på semestern i Cirkewwa kan du prova ett urval av lokala viner till din måltid.

Nattlivet i Cirkewwa är lugnt jämfört med andra mer livliga städer på Malta som huvudstaden Valletta och semesterorten St Julian´s. Du hittar dock ett antal mysiga kaféer och barer i staden som erbjuder en härlig stämning vid Medelhavet

Flyg och hotell i Cirkewwa

Det är enkelt att ta sig till Cirkewwa på Malta. Det går direktflyg från Stockholm Arlanda till Malta Internationella flygplats (MLA), flygplatsen på Malta ligger ca 10 km från huvudstaden Valletta och flygresan tar cirka 3 timmar och 55 minuter. Flygplatsen ligger knappt 30 km från Cirkewwa och det enklaste sättet att ta sig dit är med taxi som du hittar utanför ankomsthallen och resan tar mellan 45 minuter och 1 timme, beroende på trafik och tid på dygnet. Du kan också ta en allmän buss från flygplatsen till Cirkewwa, vilket är ett billigare alternativ. Observera att du vanligtvis måste ta en buss från flygplatsen till Valletta och sedan byta till en buss som tar dig vidare till Cirkewwa. Hyrbil är ett bra alternativ för dig som vill ha friheten att utforska mer av Malta som till exempel en dagsutflykt till den livliga staden St Julian´s på östkusten.

Cirkewwa har bara ett hotell - Paradise Bay Resort Hotel, som är ett 4-stjärnigt hotell och ligger precis vid havet med 2 restauranger, SPA, 3 utomhuspooler, privat strand och bara 15-20 minuters promenad till den vackra Paradise Bay Beach. Du väljer själv om du vill boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa där flyg, hotell och eventuellt hyrbil ingår. Oavsett vad du föredrar kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din semester till Cirkewwa och Malta

Resor till Malta

Läs mer om Malta och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Malta här

Hotell i Cirkewwa