Resor till Bugibba

Bugibba utgör södra delen av Maltas mest besökta turistområde som ligger på öns norra del. precis norr om Bugibba och på samma lilla halvö ligger Quawra medan St. Paul's Bay ligger mot söder. I detta område som framstår som en enda semesterort finns allt det du som turist kan önska dig på en resa till denna vackra Medelhavsö. Här finns fina shoppingmöjligheter, badstränder, restauranger, barer, caféer och ett spännande nattliv.

Här råder en behagligt tillbakalutad atmosfär som lockar både familjer och par. Än idag kan du se små traditionella fiskebåtar målade i starka färger som ligger och guppar på det klara vattnet längs kajen. När du idag reser till Bugibba kommer du till en stad som inte längre har så mycket gemensamt med det ursprungliga, pittoreska fiskeläget. Med andra ord är det inte precis här som du kommer lägga tid på att utforska traditionell kultur och historia. Staden har däremot ett perfekt läge om du reser hit för att kombinera avkoppling med spännande utflykter.

Stränder

Även om kusten här mest består av klippor så erbjuds det gott om möjligheter att bada i det azurblåa medelhavet på en resa till Bugibba. Du hittar lätt antingen en badbrygga eller en trappa som leder rakt ner i Maltas kristallklara vatten. Från Bugibba kan du dessutom lätt göra spännande utflykter till närliggande städer och byar antingen med taxi eller genom att använda dig av öns utmärkta bussförbindelser.

Bugibba i söder och Qawra i norr utgör området mellan Salina Bay och St Pauls Bay och utgör Maltas mest besökta resmål. Längs med promenaden som sträcker sig utmed kusten från Qawra till Bugibba ligger det en rad trevliga restauranger. Promenaden är perfekt att flanera längs i solnedgångens sista strålar eller att ta en joggingtur längs på morgonen. Stadens enda strand ligger vid Dolmen Resort Hotel. Badmöjligheterna är emellertid många längs det kristallklara vattnet där du hittar badbryggor och trappor överallt längs klipporna. Bugibba och Qawra är perfekta resmål för familjer men även för par och för dig som reser på egen hand. Detta beror inte minst på de fina utflyktsmöjligheterna i området - både längs kusten och längre in på ön.

Utflykter

Om du vill ha lite variation i shoppingmöjligheterna, nattlivet och restaurangerna kan du lätt ta en taxi till St Julians eller Sliema på cirka 15 minuter. Det finns dessutom bra bussförbindelser över hela ön. Du hittar fler vackra stränder på norra delen av ön till exempel sandstränderna i Mellieha och Golden Bay. Huvudstaden Valletta är alltid värd ett besök. Andra utflyktsmål kan vara Blue Grotto, Dingli Cliffs eller Hagar Qim.

Resor till Malta

Läs mer om Malta och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Malta här

Hotell i Bugibba

Populära hotell i Bugibba

Malta, Bugibba
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Malta, Bugibba
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Malta, Bugibba
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Bugibba?

7,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 14 recensioner