Resor till Marina di Pietrasanta

Är du på jakt efter ett resmål i Toscana, som bjuder på de mest idealiska förutsättningarna för en badsemester samtidigt som du befinner dig nära en del av Toscanas största historiska och kulturella sevärdheter?

Då är Marina di Pietrasanta något för dig, för här kan du breda ut dig på en 4 kilometer lång och vacker kuststräcka, samtidigt som du befinner dig inom överskådligt avstånd från Toscanas stora attraktioner så som den tidigare stadsstaten Lucca, som bara ligger ca en halvtimmes körning bort, Pisa med det lutande tornet och övriga fantastiska sevärdheter på Piazza dei Miracoli, som bara ligger ungefär 35 minuters körning bort, och inte minst regionhuvudstaden Florens med alla sina stora konstnärliga och arkitektoniska skatter från renässanstiden som bara ligger omkring en och en halv timmes körning från Marina di Pietrasanta.

Lång historia som populär badort

Lilla, men populära Marina di Pietrasanta, som bara har omkring 2 000 fast boende invånare, ligger ut mot det Liguriska havet i provinsen Lucca i Toscana-regionen och omfattar hela fyra kilometer kuststräcka mellan Forte dei Marmi och Lido di Camaiore. 

Staden har en lång historia som populär badort. Redan i början av 1930-talet var Marina di Pietrasanta en känd badort bland de stadsboende i Toscana som sökte sig hit ut när Florens, Pisa, Lucca eller någon annan av de närliggande städerna inne i landet blev för tryckande och varma att vistas i. Än idag är Marina di Pietrasanta en populär baddestination tack vare sin breda, rena sandstrand och sina många bra badfaciliteter, som inte bara lockar till sig utländska turister utan även många lokala Toscanabor.

På grund av sin långa historia som badort och sin turism så råder här ingen brist på restauranger, caféer, barer och inköpsmöjligheter - trots stadens beskedliga storlek. Skulle du få behov av att göra lite större inköp eller vilja ha ett större utbud av restauranger att välja mellan så ligger storstaden Pisa som tidigare nämnt inte mer än cirka en halvtimmes körning bort.

Upplevelser och sevärdheter

Den helt dominerande upplevelsen i Marina di Pietrasanta är naturligtvis stadens fina stränder och den vackra kuststräckan längs Det Liguriska Havet. Några stora kulturella eller historiska sevärdheter finns det inte i själva staden, men du behöver inte bege dig särskilt långt bort för att få uppleva några av provinsens vackra städer, som till exempel Pietrasanta, som är känd för sin produktion av marmor och brons och som ligger bara ungefär 5 kilometer från Marina di Pietrasanta. Utöver sitt trevliga och charmiga centrum bjuder Pietrasanta även på flera historiska kyrkor och monument.

Men de helt stora upplevelserna och sevärdheterna, när din badsemester behöver ett litet avbrott, hittar du i den tidigare stadsstaten Lucca, som bara ligger ca. en halvtimmes körning från staden; Pisa med det lutande tornet och de övriga berömda sevärdheterna på Piazza dei Miracoli, som bara ligger omkring 35 minuters körning från staden; och i regionhuvudstaden Florens med alla sina konstnärliga och arkitektoniska skatter från renässanstiden och som bara ligger en och en halv timmes körning från Marina di Pietrasanta.

Se alla resor till Florens här.

Det kan även rekommenderas att göra en dagsutflykt till hamnstaden och regionhuvudstaden Genua i grannregionen Ligurien, som bara ligger omkring en och en halv timmes körning från Marina di Pietrasanta, och som bland annat bjuder på en av Europas största hamnar och en mängd arkitektoniska och historiska sevärdheter, inte minst den berömda raden av palats kallad Pallazi dei Rolli, som har förklarats som världsarv av UNESCO.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Marina di Pietrasanta