Resor till Pisa

Pisa är mycket mer än det Lutande Tornet!  Faktiskt är det bara en av otaliga historiska sevärdheter i staden som trots sin popularitet har lyckats bevara mycket av sin autentiska charm. Dessutom gör de många studenterna i staden att här är ett livligt kvälls- och nattliv som ger liv åt staden året runt. Boka din semester i Pisa med Solfaktor idag!

Pisa är en liten behaglig stad i Toscana och kanske mest känt för det lutande tornet och den vackra domkyrkan. Men det finns många vackra restaurerade hus, och flera konst- och arkitektur sevärdheter. Här finns ett bra utbud av restauranger och butiker. Staden har ca 100000 invånare.

Det är en seglivad fördom att den enda anledningen till att man ska resa till härliga Pisa är möjligheten att få se ett exempel på tidigt byggfusk. Pisa har faktiskt mer bevarat från medeltiden än Rom, fler romerska lämningar än Florens och mer autentisk charm än nio av tio italienska städer. Nu kan du resa med Solfaktor direkt från Sverige till underbara Pisa i Toscana. Boka din paketresa här på sidan inklusive flygbiljett och din favorit-semesterbostad - enklare blir det inte, och din paketresa täcks dessutom av Resegarantifonden.

Håll semester i Pisa - en förbisedd pärla

Eller möjligen en oslipad diamant. Staden har en fascinerande historia som lämnat spår helt tillbaka från Romartiden och fram till våra dagar. I motsättning till så många andra italienska kulturstäder har Pisa inte blivit "rensad upp och förfinad" för turisternas skull: majoriteten av stadens historiska centrum är därför fortfarande pittoreskt och oupptäckt, och de många studerande vid Pisas stora universitet ser till att kvällen och nattlivet inte blir lugnt och trist. Vill du ha ett smakprov? Gå till torget Piazza delle Vettovaglie och se alla bodarna med frukt och grönsaker, de många matställena och barerna och bara sug åt dig av atmosfären. Roms Campo de' Fiori bleknar i jämförelse när det gäller genuin stämning!

Pisa ligger enastående bra placerat för riktigt mycket. Pisa flygplats - officiellt Galileo Galilei International Airport - är faktiskt Italiens tredje största (enbart överträffad av Rom och Milano) och som något alldeles speciellt så ligger den så nära stadens centrum att man kan gå mellan flygplatsen och järnvägsstationen på en kvart. Motorvägen som går väster ut mot Florens passerar precis förbi flygplatsen så du kan även ta både tåg och buss. Det har inte heller lång stund att ta sig vidare från Pisa till Livorne eller Piombino varifrån du kan ta båten till Elba, Sardinien eller Korsika det är också bara några få kilometer till de breda sandstränderna som breder ut sig både norr och söder om staden.

Om du vill köra till Pisa med egen bil är det som gjort för att upptäcka det toskanska landskapet och alla kilometer av upplevelser som ligger framför dig, dessutom bestämmer du själv tempot. Det går naturligtvis även bra att hyra en bil, antingen på flygplatsen eller i Pisa stad om du vill ha några dagar till fots i staden innan du utforskar omgivningarna. Flera flygbolag flyger direkt till Pisa från Sverige och Danmark huvudsakligen under perioden från påsk fram till höstlovet.

La Luminaria di San Ranieri - Stadsfesten i Pisa

Skulle man rekommendera en tidpunkt för ett besök i Pisa skulle det vara i samband med festen för stadens skyddshelgon, San Ranieri i mitten av juni när de nordliga kvarteren kämpar mot de sydliga om att erövra Ponte di Mezzo som är stadens viktigaste bro över floden Arno. Hela staden sluter upp i denna fest som är präglad av medetidsatmosfär. Dessutom är alla de som är med i leken utklädda i traditionella kostymer. På kvällen den 16 juni är hela staden upplyst av stearinljus på ett alldeles obeskrivligt sätt som bara måste upplevas.

Mycket mer än det Lutande Tornet!  Billiga resor till Pisa med flyg och hotell eller semesterlägenhet samlat i ett paket.

Pisa ligger bara några få kilometer från de breda badstränderna vid Versilia, där Arnofloden blir bredare och strömmar ut i havet.  Nu kan du resa till härliga Pisa i Toscana med Solfaktor direkt från Sverige . Boka din paketresa, inklusive flygbiljett och semesterbostad, direkt på vår hemsida - enklare blir det inte, och din paketresa täcks dessutom av Resegarantifonden.

Eller möjligen en oslipad diamant. Staden har en fascinerande historia som lämnat spår helt tillbaka från Romartiden och fram till våra dagar. I motsättning till så många andra italienska kulturstäder har Pisa inte blivit "rensad upp och förfinad" för turisternas skull: majoriteten av stadens historiska centrum är därför fortfarande pittoreskt och oupptäckt, och de många studerande vid Pisas stora universitet ser till att kvällen och nattlivet inte blir lugnt och trist. Vill du ha ett smakprov? Gå till torget Piazza delle Vettovaglie och se alla bodarna med frukt och grönsaker, de många matställe och barer och bara sug åt dig av atmosfären. Roms Campo de' Fiori bleknar i gemförelse när det gäller genuin stämning!

Hotell i Pisa

Populära hotell i Pisa

Italien, Toscana, Pisa
6,4
Ganska bra
1071 omdömen
  • Närmaste flygplats: 2 km
  • Närmaste strand: ca. 12.3 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Toscana, Pisa
8,7
Mycket bra
4673 omdömen
  • Närmaste flygplats: 6 km
  • Närmaste strand: ca. 18 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Toscana, Pisa
8,5
Mycket bra
3482 omdömen
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Närmaste strand: ca. 15 km
  • Internet/Wi-Fi


Så bokar du din semester i Pisa

Hos Solfaktor är vi experter på resor till Italien och vi har varit danskarnas favoritrespartner sedan 1999 med det bästa urvalet av hotell, semesterbostäder och lägenheter i detta överdådiga semesterland. Res med oss på en underbar semester i Pisa. Välj själv om du bara vill boka ditt boende genom oss eller om du vill boka en paketresa som inkluderar flyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

Hos Solfaktor erbjuder vi inte enbart bra hotell i Pisa centrum utan också i den närliggande Marina di Pisa och inte minst i mysiga Lucca. Använd sökfunktionen överst på sidan till att hitta det perfekta semesterboende i Pisa till dig och ditt resesällskap. Eller ring oss och få ett givande samtal om de lokala förhållande och goda tips till det helt rätta boende.

Pisa är en otroligt populär destination för svenskar som gärna vill uppleva Italien i allmänhet och Toscana i synnerhet. Ska du spendera semestern i Ligurien och till exempel besöka Cinque Terre kan du också med fördel använda dig av  Pisa flygplats för din resa. Pisa flygplats har direkta förbindelser med Sverige och Danmark under sommarhalvåret (april-oktober), och flygplatsen ligger i direkt anslutning till motorvägen, så det är enkelt att komma vidare till semesterbostaden även om den inte ligger precis i Pisa-området. I skrivande stund flyger Ryanair och Norwegian direkt till Pisa flygplats.

Mer information inför din semester i Pisa

Pisa ligger i den nordvästra delen av Toscana vid floden Arno innan den löper ut i det Tyrrenska havet. Staden är den stjätte största staden i Toscana med cirka 90 000 invånare (200 000 invånare i kommunen).

Pisa har blivit synonymt med det lutande klocktornet - ofta kallat Det lutande tornet i Pisa - som tillhör stadens katedral på Piazza dei Miracoli. Men staden har mer att bjuda på än bara det lutande tornet. Faktiskt är klocktornet endast en av fyra betydelsefulla historiska byggnader på Piazza dei Miracoli, som 1097 utsågs till världsarv av UNESCO. Utver klocktornet rymmer torget också domkyrkan, dopkapellet och kyrkogården Camposanto, som tillsammans med klocktornet utgör Pisas kulturella och religiösa centrum. 

Pisa är också befriande nog en oförstörd stad trots antalet turister som vallfärdar hit för att se det lutande tornet. Större delen av stadens historiska centrum är mycket välbevarat - och Pisa rymmer faktiskt fler spår från medeltiden än Rom, och fler romerska lämningar än Florens.

Dessutom är Pisa staden, där du kan uppleva en av de vackraste och mest stämningsfulla sommarfester i Italien: den årliga festen för stadens skyddshelgon, San Ranieri, vilken går av stapeln i mitten av juni (16-17 juni). Här klär representanter för stadens borgare sig i traditionella kläder, medan stadens norra kvarter symboliskt slåss om erövringen av bron Ponte di Mezzo, mot det södra kvarteret. Festens största och mest spektakulära händelse sker den första kvällen vid solnedgång, när staden lyses upp av stearinljus och skapar en unik och magisk atmosfär som du inte kommer att uppleva på några andra städer i Italien.

Flyg från Arlanda, Landvetter, Skavsta och Kastrup

Du kan flyga till Pisa från Arlanda, Landvetter, Skavsta och Kastrup i Köpenhamn, antingen direkt eller med en mellanlandning. När du boka din semester i Pisa med Solfaktor väljer du själv avresedatum och reslängd - allt från en långweekend till ett längre uppehåll.

Som medlem av danska Rejsegarantifonden ger vi även våra svenska resenärer full säkerhet för deras resa till Pisa. Vi lever upp till en rad finansiella krav och fonden säkrar dig helt kostnadsfritt. Våra paketresor är sammansatta av reguljärflyg från kända flygbolag, bilhyra hos godkända uthyrare och semesterlägenheter, hotell och villor.

Hos Solfaktor samlar vi produkter från ledande leverantörer och jämför priserna åt dig. På det viset får du det bästa av två värdar: det lägsta priset från nätet och säkerheten genom att handlar av en seriös resebyrå som är medlem av Rejsegarantifonden och som följer paketreselagen. Du får alltså det bästa och lägsta priset online, både på flygbiljetten till Pisa, hyrbilen på Pisa flygplats och semesterbostaden i Toscana.

Trevlig läsning och trevlig resa!

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här