Resor till Dassia

Du kommer till Dassia om du följer kusten norrut omkring 12 kilometer från hamnen i Korfu stad. Dassia är en äkta semesterort med en flera kilometer lång och barnvänlig sandstrand. I staden finns ett stort utbud av tavernor, restauranger och barer längs stranden. Här finns även några enstaka souvenirbutiker och mini-markets som kan täcka dina flesta behov under resan.

På kvällen är Dassia som regel lugnt men om du inte bara vill avsluta dagen med ett trevligt restaurangbesök så finns det även möjlighet att sjunga karaoke eller lyssna på livemusik på någon av barerna. Det är mest livligt uppe längs huvudgatan där det också ligger några diskotek. Söker du dig en bit bort i sidogatorna så råder där en lugnare atmosfär på de små och mer lokalt präglade restaurangerna.

På vägen in mot Korfu stad från Dassia passerar du en annan bukt med två andra populära semesterorter Gouvia och Kontokali. Dessa orter kan du lätt nå med en kort taxitur om du någon kväll skulle få lust att utforska ett större utbud av restauranger och ett mer varierat nöjesliv.

Njut av semestern vid det azurblå havet

Det är både par och familjer som reser till Dassia. Småstensstränderna här är barnvänliga eftersom det inbjudande vattnet är långgrunt utan några plötsliga överraskningar. Dessutom går huvudvägen genom staden tillräckligt långt bort för att du inte ska behöva oroa dig när barnen leker på stranden. Det erbjuds rikliga möjligheter att utöva olika former av vattensport med allt från snorkling till vattenskidor.

Du kan naturligtvis också bara lägga dig tillrätta på en liggstol under en parasoll och försvinna bort i en bra bok eller bara lyssna till vågornas skvalpande medan du njuter av utsikten över vattnet. Vid klart väder kan du se över till det grekiska fastlandet och mot bergen i Albanien. På stranden finns uthyrning av liggstolar och parasoller och det finns gott om barer nära stranden så du har aldrig långt till en förfriskning.

Utflykter

I Dassia har du allt du behöver för en avkopplande semester. Det kan dock varmt rekommenderas att besöka Korfu stad när du reser till Dassia. Öns huvudstad har ett rikt affärs- och restaurangliv samt en hel del intressanta sevärdheter. Bara upplevelsen av att gå runt och känna in den historiska stämningen på de smala gatorna är utflykten värd. Den gamla stadsdelen står dessutom med på UNESCO: s Världsarvslista.

I Dassia har du dessutom en utmärkt utgångspunkt för att utforska andra delar av Korfu. Hyr du en bil till din resa kan du till exempel lätt köra tvärs över ön för att se det idylliska och vackert belägna klostret Paleokastritsa. Eller så kan du i ditt eget tempo utforska kustens andra charmiga städer och badstränder.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Dassia

Populära hotell i Dassia

Grekland, Korfu, Dassia
6,3
Ganska bra
318 omdömen
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Korfu, Dassia
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 800 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Korfu, Dassia
9,2
Fantastiskt
419 omdömen
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi