Resor till Kassiopi

Kassiopi är en liten charmig fiskeby som ligger på den nordöstra kusten av Korfu nedanför en gammal bysantinsk borg. Kassiopi har med tiden utvecklats till en av öns mest populära semesterorter. De små vikarna runt staden som ligger inom gångavstånd från hamnen har inbjudande stränder av klappersten med kristallklart turkosblått vatten. På korta bussturer från Kassiopi kommer du dessutom till flotta sandstränder.

I jämförelse med andra semesterorter på nordkusten där det mesta livet försiggår nere på stranden så kan du på en resa till Kassiopi även njuta av resten av staden. Både nere vid den lilla hamnen och längre uppe bland stadens gator ligger det massor av trevliga tavernor och pubar med ett avslappnat uteliv. Det finns även ett bra urval av butiker (mest med souvenirer, konstslöjd, kläder och strandsaker) samt supermarkets med allt du kan behöva av dagliga förnödenheter.

Under högsäsongen ökar stadens puls och det kan bli ganska livligt på kvällen. Nattlivet är dock lite mer tillbakalutat än det du möter i Sidari en bit västerut. Kassiopi har emellertid något för alla och det är också både familjer med barn, vuxna par och unga som bokar en billig resa till Kassiopi. Medan det mest är de unga semesterfirarna som slår sig lös på diskoteken så finns det även barer för en mer mogen publik. Reser du med familjen finns det rikliga möjligheter att avsluta dagen med en trevlig middag på någon taverna.

Det ligger fortfarande enstaka traditionella fiskebåtar och guppar i hamnen vid Kassiopi. Fisket har i generationer varit den ekonomiska grunden för staden men numera är det turismen som övertagit den rollen. Därför har fiskebåtarna fått sällskap av nöjes- och turbåtar. De sistnämnda ger dig goda möjligheter att utforska mer av ön.

Bra utflyktsmöjligheter

Korfu är inte någon stor ö och under semesterns lopp kan du lätt hinna uppleva många av öns trevliga byar och populära stränder. Korfu stad med sin spännande arkitektur ligger inte långt från Kassiopi och är absolut värd ett besök. Utöver turbåtarna som flera gånger dagligen går in till öns huvudstad i söder eller till avsides belägna stränder är det som gjort för att hyra bil på Korfu. Med en hyrbil kan du utforska ön i ditt eget tempo och själv bestämma vilken strand eller charmig by du vill besöka.

>> Hitta din avbudsresa till Grekland här

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Kassiopi