Resor till Kavos

Kavos ligger nästan ända ute på den sydligaste spetsen av Korfu omkring 45 kilometer från öns huvudstad och flygplats. Trots det relativt avsides läget så är Kavos ett av öns mest populära resmål. Detta beror inte minst på den fina, omkring 1 kilometer långa sandstranden där det erbjuds rikliga möjligheter att njuta av det soliga klimatet vid det azurblåa havet.

Du hittar lätt din egen plats på sanden eller en solsäng om du bara vill koppla av vid vattnet. Vill du vara lite mer aktiv så finns det även massor av möjligheter till det på en resa till Kavos. Det långgrunda vattnet är perfekt för många former av vattensport vilka här inkluderar bland annat jetski och vilda turer med speedbåtar samt andra liknande erbjudanden.

Det bästa nattlivet på Korfu

Längs med stranden ligger det också gott om snackbarer och restauranger där du kan få förfriskningar under dagens lopp. När dagen går mot sitt slut är det fortfarande massor av liv på de samma barerna längs stranden men även längre upp i staden. Kavos är därför nästan mer känt för sitt pulserande nattliv en för den fina stranden. Detta gör att det huvudsakligast är unga semesterfirare som reser hit. Dock mest under högsäsongen juli och augusti.

Föredrar du en lite mer dämpad atmosfär så är det en fördel att boka en billig resa till Kavos i yttersäsongen som till exempel i maj eller september. Det går dessutom att hitta bra hotell som huvudsakligen vänder sig till resenärer som inte kommer till Kavos för att festa natten lång. Uppe i staden längs huvudgatan och i sidogatorna ligger det utöver barer och diskotek också souvenirbutiker och supermarkets i långa rader.

Utflykter

Kavos har med andra ord allt du kan tänkas behöva under en semester. Skulle du ändå få lust att se mer av ön så är det inget problem trots det lite avsides läget. Det finns flera ställen som hyr ut quadbikes och mopeder. Det går dessutom bussar flera gånger per dag till Korfu stad. Vill du utforska mer av ön i ditt eget tempo så kan du med fördel boka en hyrbil redan hemifrån samtidigt som du bokar din resa.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Kavos

Populära hotell i Kavos

Grekland, Korfu, Kavos
7,2
Bra
38 omdömen
  • Närmaste strand: ca. 10 m
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Grekland, Korfu, Kavos
9,7
Fantastiskt
60 omdömen
  • Närmaste flygplats: 46 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Korfu, Kavos
  • Närmaste flygplats: 46 km
  • Närmaste strand: ca. 350 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)