Resor till Egypten

Egypten har blivit en semesterfavorit bland många, speciellt om du önskar sol och värme under de kallaste månaderna. Upplev fantastiska dykförhållanden i Röda havet - ett av världens varmaste hav - samt historiska monument och exklusiva hotell med alla faciliteter och aktivitetsmöjligheter du kan tänka dig på din resa till Egypten.

Hurghada och Sharm el Sheik längs Röda havets kust är Egyptens största semesterdestinationer för en klassisk badsemester och hit kan du åka på en billig All Inclusive-resa för både familjer, par och äldre. Det är också populärt att åka på kryssning på Nilen, där du besöka historiska Luxor och huvudstaden Kairo med pyramiderna och Sfinxen. Egypten har något för alla.

För inresa till Egypten krävs pass i original med en giltighet på minst sex månader vid hemresan. Turistvisum krävs och kan köpas digitalt eller på flygplatsen och som enklas betalas med amerikanska dollar.

Resor till Hurghada och Sharm el Sheikh

De mest populära destinationerna för en semester i Egypten är Hurghada och Sharm el Sheik. Hurghada ligger på östkusten av Röda havet, mitt emellan Suez i norr och gränsen till Sudan i söder. Här hittar du bland annat semesterorter som El Gouna, Soma Bay och Marsa Alam. Hurghada International Airport är den andra mest trafikerade flygplatsen i Egypten, efter flygplatsen i Kairo.

Sharm el Sheik ligger på Sinaihalvöns södra spets, vid Röda havets norra del, och var ursprungligen en mindre fiskeort. Idag är staden ett av Egyptens mest populära resmål för semesterfirare, med en rad lyxhotell tillgängliga. Priserna är generellt lite högre här än i Hurghada. Sharm el Shaik flygplats är den tredje största i Egypten. 

Både Hurghada och Sharm el Sheik kan fresta med långa sandstränder, ett rikt djur- och växtliv under vattenytan och ett varmt klimat med milda vintrar. Tack vare korallreven i Röda havet, är dykning och snorkling populära aktiviteter, samt sportfiske. Det finns ett bra utbyggt nät för turistbussar, med många närliggande hotell och semesterområden, som erbjuder ett spektrum av aktiviteter och upplevelser. En semester i Egypten är en spektakulär upplevelse i sig själv.

>> Läs mer om din resa till Kairo här

>> Läs mer om din resa till Luxor här

>> Läs mer om din resa till Sharm el Sheik här

Upplevelser i Egypten

En resa till Egypten kommer visa dig ett allsidigt resmål som bjuder på många varierade attraktioner och upplevelser. En stor del av turismen i Egypten kommer till landet för att njuta av sol och bad året runt, snorkling i det fantastiska Röda havet och vackra hotell till en billig peng. Men Egypten har mycket mer att bjuda på - med sin 6000 år långa historia, hittar du mängder med fantastiska monument och gamla ruiner som är väl värda att upplava. Landet har sju platser som finns med på UNESCOs världsarvslista, bland annat pyramiderna och sfinxen i Giza utanför Egyptens huvudstad Kairo. Vidare har du Karnak - det största tempelkomplexet byggt av de gamla egyptierna på västbredden av dagens Luxor. Det är också populärt att åka iväg på ökensafari med övernattning under öppen himmel, eller safari i öken med fyrhjuling.

En resa på Nilen är en vacker upplevelser och ett fint sätt att se mer av Egypten på din resa. Kryssningen tartar vanligen i den historiska staden Luxor och tar dig hela vägen till Aswan i Nubia. Därefter går kryssningen tillbaka norrut mot Luxor igen. Du får möjlighet att besöka många tempel och monument längs turen, men kryssningen ger dig också en inblick i vardagen hos Egyptens lokalinvånare.

Egyptens huvudstad Kairo är känd som en kaotisk stad med cirka 20 miljoner invånare. Den historiska staden är en av de äldsta muslimska städerna i världen och är en upplevelse i sig själv. Kairo är också en urban internationell storstad som bjuder på både shopping, matupplevelser och uteliv. 

Vem passar detta resmål för?

Det är en ganska stor skillnad på att ligga i en solstol vid poolen på ett läckert hotell och att vandra genom Karnak-templet längs en lång kolon med 35 grader i skuggan - men i stora drag passar en semester i Egypten de flesta. Barnfamiljer kan hitta hotell med alla tänkbara faciliteter, vuxna par kan åka iväg på en ökensafari med övernattning under öppen himmel och för dig som vill shoppa, festa och ha en aktiv semester, så finns det flera platser även för detta.

Du kan flyga till Egypten från flera flygplatser i Sverige och Danmark. Ofta sker flygfärden med en mellanlandning och inte direkt. Egypten är ett stort internationellt resmål och man använder mycket resurser på att utveckla turismen i landet. Det är stora kulturskillnader mellan vad vi är vana vid i Skandinavien, men det är generellt tryggt att resa till Egypten - framförallt om du besöker de större turistdestinationerna. 

>> Läs mer om din semester i Hurghada här

>> Läs mer om din resa till Soma Bay här

>> Läs mer om din resa till Röda havet här

När är det bäst att resa till Egypten?

Vädret i Egypten är stabilt med två olika årstider. Den heta sommaren sträcker sig från maj till oktober och den svalare vintern från november till april. Du kan resa till Egypten året runt, men den mest populära tiden är på vintern, framförallt mellan december och januari. På semesterdestinationer såsom Sharm el Sheik och Hurghada kan du njuta av behagliga temperaturer över 20 grader både på land och i havet genom hela vintern.

Resmål i Egypten

Populära hotell i Egypten

Egypten, Makadi Bay
9,9
Fantastiskt
17916 omdömen
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Egypten, Makadi Bay
9,5
Fantastiskt
2838 omdömen
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Egypten, Hurghada
9,7
Fantastiskt
15592 omdömen
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Egypten?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 34 recensioner