Resor till El Gouna

Det egyptiska turistparadiset El Gouna bjuder på badsemester i härliga omgivningar. Dessa omgivningar kunde knappast vara bättre men framför allt havet är den stora attraktionen. Åk på en underbar resa till El Gouna och njut av livet i solen och i sanden.

Röda havet erbjuder en lång rad upplevelser i särklass. Havet är kristallklart och den exotiska turkosa färgen komplimenterar på bästa sätt de färgglada djuren och växterna som lever i havet. Här kan du hitta liv i alla regnbågens färger och det är på ställen som detta man får känslan och insikten om att vår planet är ett fantastiskt ställe att leva på. Denna känsla är också en av anledningarna till att detta område är så populärt bland dykare som kommer hit för att uppleva de fantastiska naturfenomenen under ordnade förhållanden. Utöver att ge en massa fantastiska upplevelser av det vackraste som naturen har att erbjuda så är det även ett dokumenterat faktum att bad i Röda havet är mycket bra för huden.

Röda havet har nämligen en mycket hög saltnivå och är därför mycket rensande för kroppens porer så det finns alla möjliga bra anledningar att ta sig ett dopp i det blå. El Gouna är en romantisk liten stad med en mycket genomförd arkitektur. De små slingrande gatorna samt de enkla men väldigt vackra byggnaderna påminner mycket om Disneysagan Aladdin från Akraba och det är en söt liten tanke att bära med sig på dina promenader runt omkring i staden.

Utspritt över myriader av öar som binds samman av vackra turkosfärgade laguner så erbjuder El Gouna ett brett urval av inkvarteringsmöjligheter med allt från komfortabla hotellpensioner till lyxiga semesterhotell ända nere vid stranden.

El Gouna - ett dykparadis

Den fantastiska semesterorten El Gouna är ett sant paradis med sitt läge ända ut mot Röda havet. I El Gouna som ligger cirka 25 kilometer norr om Hurghada får du ett stort utbud av aktiviteter. Detta är ett sant dykparadis med internationellt certifierade dykcenter. Windsurfing – kitesurfing – det första professionella centret i Egypten, vattenskidor, parasailing, snorkling och många andra vattensportsaktiviteter finns till ditt förfogande på en billig resa till El Gouna.

Valmöjligheterna till sport och aktiviteter är många - med allt från 18 hål på El Gounas USPGA golfbanan till att bränna däck på gokartbanan.
Eller kanske föredrar du att bara slappa i solen på en av de många härliga stränderna.

Utnyttja ”Dine-Around-Gouna” programmet som är helt unikt för El Gounas hotell. Konceptet gör det möjligt för gäster med halvpension att prova på många olika restauranger på samtliga av El Gounas hotell oavsett vilket du bor på.

Stadslivet

Stadens centrum och själva hjärtat av El Gouna är stället där det händer mycket både dag och natt. Det är här besökarna och lokalbefolkningen träffas. Kafr är ett ställe i traditionell egyptisk stil med innergårdar, snirklande gator och markerade kupoler allt samman omgärdat av turkosfärgade laguner.

Kafr erbjuder allt du kan förvänta dig av en levande stadskärna: shoppingarkader, basarer, en konstnärsdel, caféer, diskotek, ett brett urval av restauranger och barer, ett internetcafé, kontantautomater, telefonboxar, ett postkontor samt ett informationscenter.

Flyg

Det är lätt att ta sig till El Gouna med flyg – staden ligger 22 kilometer norr om Hurghada International Airport – kort flygtid från Europas huvudstäder.

Resor till Egypten

Läs mer om Egypten och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Egypten här

Hotell i El Gouna

Populära hotell i El Gouna

Egypten, El Gouna
  • Närmaste flygplats: 40 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Egypten, El Gouna
  • Närmaste flygplats: 41 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Egypten, El Gouna
  • Närmaste flygplats: 41 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)