Resor till Hurghada

Hurghada är en av Egyptens stora semesterdestinationer med ett fint läge ut mot Röda havet på det egyptiska "fastlandet", där Sharm el Sheikh ligger på Sinai. Hurghada bjuder på sol, bad, snorkling och dykning i princip från januari till december och det finns vanligtvis charterresor till Hurghada under hela året.

Norr och söder om Hurghada ligger en lång rad mindre semesterdestinationer. Bland de mest kända är El Gouna, 45 minuter norr om Hurghada, som är en arkitektritad stad med pastellfärgade hus, generellt hög standard på hotellen och en kanske lite mer avslappnad stämning än den i Hurghada. En timme söder om Hurghada ligger Soma Bay, en halvö där det sker en kraftig utveckling av turismen och där många lyxhotell öppnat under senaste åren. Andra (något mindre) semesterorter söder om Hurghada är Safaga, Quseir och Marsa Alam.

Många väljer Hurghada som semesterdestination eftersom man härifrån någorlunda enkelt kan besöka t.ex. Konungarnas dal och Karnaktemplet i Luxor, som ligger lite mindre än fyra timmar iväg med buss. En annan populär utflykt är att åka till Kairo för att se pyramiderna, det egyptiska museet och Sfinxen. Många väljer att åka ut på snorklingtur. Man kan snorkla längs kusten men den bästa snorklingen hittar du ofta lite längre ut. Ön Mahmiya och Giftun-öarna är bland de mest populära utflyktsmålen här.

Hurghada växer kraftigt och det kommer mycket nytt. Man har bland annat byggt en stor, fin och charmerande marina där det finns över 50 matställen och kaféer och där man med fördel kan ta en kvällspromenad för att titta på de gigantiska lyxyachterna som ligger vid kajen där. Antal barnfamiljer som kommer hit är också kraftigt växande, internetuppkopplingen är snabb och kvaliteten på mat och dryck på hotellen är generellt hög. Staden har blivit mer modern men du kan fortfarande tidvis uppleva det lätta kaos som Egypten också kan bjuda på.

Vem passar detta resmål för?

Svaret är enkelt, alla som söker sol och bad, och man kan även i januari och februari vara ganska säker på att kunna äta frukost i shorts. Hurghada är ingen stor shoppingstad men man kan köpa egyptiska kryddor, vattenpipor, eller kanske en halsduk. Silver och guld säljs normalt också här till lite lägre priser än hemma. Om du är typen som älskar att steka i solen på en solstol på ett läckert hotell, där priset är överkomligt för den hotellstandard du får, så är Hurghada destinationen för dig. Man kan också vara aktiv på semestern här. Det finns relativt bra möjligheter att cykla, löpa och naturligtvis simma. 

När ska man resa hit?

Man kan definitivt resa till Hurghada på vintern. Några dagar kan det vara molnigt och om kvällen något kyligt, men det kan också vara så att temperaturen rör sig uppåt 25 grader även i januari. Våren från mars till maj och hösten från mitten av september till slutet på november är bra tidpunkter att besöka Hurghada. På sommaren kan det bli extremt varmt så hit reser man kanske inte då med alltför små barn.

Resor till Egypten

Läs mer om Egypten och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Egypten här

Hotell i Hurghada

Populära hotell i Hurghada

Egypten, Hurghada
  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Egypten, Hurghada
  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Egypten, Hurghada
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Hurghada?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner