Resor till Sharm el Sheikh

Det kristallklara havet med färgglada exotiska fiskar gör Sharm el Sheikh till ett sant dykparadis. Det är emellertid inte enbart dykare som reser hit så om du föredrar att hålla dig ovanför vattenytan kan du njuta av det soliga klimatet på kilometervis av läckra stränder. Du behöver heller inte vara dykare för att uppleva det rika livet i havet. Bara med cyklop och snorkel väntar många oförglömliga upplevelser i vattnet för såväl barn som vuxna.

När du inte njuter av det avkopplande strandlivet eller utnyttjar de många möjligheterna att idka olika typer av vattensport så hittar du uppe i staden allt du kan önska dig av en semesterort i form av restauranger, barer och shoppingmöjligheter. Efter solnedgången är det alltid massor av liv på restaurangerna och senare på kasinot, barerna och diskoteken i Sharm el Sheikh.

Eftersom Sharm el Sheik är en semesterort där turisterna dominerar allt så är det liv och rörelse här hela året runt. Här har du massor av möjligheter att boka ett All inclusive hotell till en semester med hela familjen där du bara kan släppa tyglarna och fullkomligt koppla av. Söker du lite fridfullare omgivningar kan Dahab eller Nuweiba som ligger lite längre norr ut längs Akabaviken vara bra alternativ.

Ökensafari och utflykter

Även i Sharm el Sheikh som är ett av de ledande resmålen längs Röda havets kust går det att uppleva en glimt av det äkta Egypten. I den gamla stadsdelen Sharm el Maya kan du till exempel besöka en marknad där de lokala själva handlar. Även om där finns en del souvenirbutiker så finns det även en del småbutiker med traditionellt hantverk och egyptiska specialiteter.

Reser du till Sharm el Sheikh så kan du lätt få hela semestern att gå nere längs de underbara stränderna och bland restaurangerna och butikerna längs strandpromenaden. Det är emellertid väl värt att avsätta lite tid till att se mer av omgivningarna. Du kan till exempel följa med på guidade häst- och kamelturer i den omkringliggande öknen, detta är en naturupplevelse du sent kommer att glömma. Det finns dessutom flera olika antika attraktioner inom förnuftigt avstånd.

Hitta billiga resor till Sharm el Sheikh

Använd sökmotorn här på sidan där du vill hitta billiga resor till Sharm el Sheikh. I sökmotorn kan du lätt kombinera de billigaste flygbiljetterna med noga utvalda semesterlägenheter och hotell i Sharm el Sheikh. När du bokar här hos Solfaktor kan du fritt välja resans längd och vilken flygplats du vill flyga ut ifrån.

Du kan snabbt se utbudet av resor från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Genom att sätta samman flyg och hotell till en paketresa blir du täckt av resegaranti.

Resor till Egypten

Läs mer om Egypten och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Egypten här

Hotell i Sharm el-Sheikh

Populära hotell i Sharm el-Sheikh

Egypten, Sharm el-Sheikh
  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Egypten, Sharm el-Sheikh
  • Närmaste flygplats: 21 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Egypten, Sharm el-Sheikh
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)