Resor till Sahl Hasheesh

Sahl Hasheesh ligger på Hurghadakusten vid det Röda havet. Detta är en förhållandevis nyetablerad semesterort där man redan från starten har tänkt på alla detaljer. Byggstilen är inspirerad både av antikens Egypten och en medeltida arkitektur som gör att man på sina ställen nästan känner sig som förflyttad till en saga ur "Tusen och en natt".

Sahl Hasheesh ligger bara 20 kilometer söder om Hurghada  som under många år har varit ett av landets mest populära resmål och som dessutom är en betydligt större stad. I Sahl Hasheesh försöker man skilja sig från mängden med en mer exklusiv atmosfär vilket gör att standarden på hotellen och faciliteterna här generellt sett är hög.

Lång strand och promenad

Röda havets kust är världsberömd för sina läckra stränder och sitt kristallklara vatten samt färgglada korallrev fulla av exotiska fiskar. Sahl Hasheesh utgör inget undantag. Många av hotellen och resorterna har swimmingpooler men även privata sandstränder. Dessa stränder med sin fina sand och sitt kristallklara vatten har en oemotståndlig dragningskraft på de flesta. Stränderna är långgrunda vilket gör dem perfekta för dig som har barn med på resan till Sahl Hasheesh.

Det soliga klimatet och stränderna är i sig anledning nog till att omgående boka en resa hit. Det Röda havet är dock även känt för att rymma en unik undervattensvärld med färgglada korallrev vilka du kan utforska på dykturer eller bara med hjälpa av mask och snorkel. Det erbjuds dessutom många andra former av vattensport - både för barn och för vuxna - som ni kan ge er i kast med. Bokar du någon av de billiga resorna här på Solfaktor till denna avkopplande semesterort så finns det med andra ord potential till att få en oförglömlig badsemester i Egypten.

Restauranger och butiker

Längs havet har man anlagt en flott promenad som är perfekt för en joggingtur på morgonen eller en avkopplande promenad på kvällen. När solen går ner sjuder det av liv längs den långa promenaden och längs träpiren som sträcker sig i en båge ut i havet nära "Old Town", som är uppbyggd som en traditionell Egyptisk medina. Här spelas det ofta levande musik eller försiggår andra former av underhållning.

På en billig resa till Sahl Hasheesh kan du också tillbringa kvällarna med att utforska områdets butiker, restauranger och caféer. Även om du har bokat ett hotell med All Inclusive så kan det rekommenderas att prova några av de andra matställena i området. Det finns gott om valmöjligheter både på andra hotell och nere längs stranden.

Vill du ut och shoppa så är det bara omkring en kvarts körning till det stora köpcentret Senzo Mall, här hittar du många dagligvarubutiker samt internationella märkesvarubutiker. Vill du uppleva ett egyptiskt stadsliv så kan du eventuellt fortsätta norrut till Hurghada, där det även finns ett rikt restaurangliv. För en längre dagsutflykt så har du även Luxor inom din räckvidd, där kan du bland annat se tempelkomplexet vid Karnak, Tutankhamons grav, Luxortemplen samt Konungarnas dal.

Ta en titt i sökmotorn här på Solfaktor, där hittar du de billigaste resorna till Sahl Hasheesh. Du kan lätt boka både flygbiljetter och hotell som en paketresa som självklart är täckt av paketreselagen samt resegarantin.

Resor till Egypten

Läs mer om Egypten och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Egypten här

Hotell i Sahl Hasheesh

Populära hotell i Sahl Hasheesh

Egypten, Sahl Hasheesh
9,5
Fantastiskt
20833 omdömen
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Egypten, Sahl Hasheesh
9,3
Fantastiskt
3490 omdömen
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Egypten, Sahl Hasheesh
9,2
Fantastiskt
3229 omdömen
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Internet/Wi-Fi