Resor till Polis

Polis ligger vid den vackra halvmåneformade Chrysochous-bukten i det nordvästra hörnet av Cypern. Livet i denna trevliga gamla by är centrerat omkring den underbara stranden och caféerna uppe i den fotgängarvänliga stadskärnan. Eftersom Polis är en av de mest fridfulla semesterorterna på Cypern är den lilla staden ett bra val för dig som mer prioriterar lugna omgivningar än ett stort utbud av nöjen. 

Blå Flagg-stränder och orörd natur

Därmed inte sagt att det inte finns något att göra och uppleva på en resa till Polis. Stadens egna traditionella tavernor och spännande butiker ger lite liv. Därtill kommer naturligtvis stranden som här består av sand och småsten som är perfekt för avkopplande stunder för hela familjen under den varma medelhavssolen.

Vill du ha ytterligare stränder att välja mellan kan du eventuellt köra en tur söderut till Pafos, där väntar dig även spännande arkeologiska sevärdheter. Det kan även rekommenderas att ta en tur till det vackra naturreservatet på Akamas halvön, precis öster om Polis, där kan du gå på naturstigar medan du njuter av panoramautsikten över bukten. På vägen dit eller hem kan du eventuellt göra ett stopp vid hamnen i Latsi, som är känd för sina bra fiskrestauranger. Även här kan du naturligtvis ta ett dopp nere på stranden.

En resa till Polis, som har omkring 2 000 fasta invånare, är på det hela taget en möjlighet att utforska en del av Cypern som är mer opåverkad av turismen och rik på vacker natur. Även om du har ett brett utbud av Blå-Flagg stränder att välja mellan, hotell i alla prisklasser, restauranger vid trevliga hamnar och intressanta butiker så kan du även lätt hitta traditionella byar och bysantinska kloster uppe bland de närliggande Troodos-bergen.

Trots de lockande stränderna längs bukten som inbjuder till ren avkoppling så har du i Polis en bra utgångspunkt för utflykter och aktiviteter på resten av Cypern. Utöver vandringstigarna i det närliggande naturreservatet på Akamas halvön kan du också hyra cykel på flera ställen i Polis, detta är mycket populärt.

Resor till Cypern

Läs mer om Cypern och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Cypern här

Hotell i Polis