Resor till Pafos

Pafos stad är en pärla när det gäller kultur och staden står med på UNESCO: s världsarvslista. Längs stadens strandpromenad ligger trevliga restauranger och tavernor där du kan äta internationella och lokala rätter medan solen sänker sig. Framför allt på våren är det en fantastiskt vacker upplevelse att besöka staden när hela halvön förvandlas till ett enda stort blomsterhav av unika växter. Du kan bada vid underbara stränder och även göra båtturer runt i det omgivande området.

Pafos stad är en kulturpärla och staden är upptagen på UNESCO: s världsarvslista

På den sydvästra delen av Cypern ligger distriktet Pafos och den lilla staden med samma namn. Pafos är en strålande utgångspunkt för dig som vill tillbringa semestern med vandringsturer i Troodos-bergen för att utforska den mångsidiga naturen på Akamashalvön.

Pafos stad består av en övre och en nedre del. Den nedre delen ligger ner mot strandpromenaden där även Paphosborgen är belägen. Ursprungligen byggdes två borgar här under bysantinsk tid vilka skulle utgöra ett framskjutet försvar för hamnen och staden. Precis innanför piren finns det en arkeologisk park. Här kan du bland annat besöka Dionysos hus och beundra de flotta och världsberömda bilderna i mosaik.

Längs strandpromenaden hittar du även livliga restauranger och tavernor där du kan avnjuta både internationella och lokala rätter i solnedgången.

En del av Akamashalvön utgörs idag av ett naturreservat som erbjuder allt från vildmark med djupa klyftor till sagolika små bukter längs stranden. Under hela våren utgör halvön ett fullkomligt blomsterhav med ett fyrverkeri av färger. Området är unikt på grund av sitt botaniska mångfald och här finns över 100 olika växter som bara växer i detta område. Det arrangeras turer längs anlagda stigar i naturen för vandring och cykling men även för turister som ankommer från vattnet. Här bör du unna dig turen till Afrodites och Adonis Bad som är riktiga naturpärlor i reservatet.

För golfare är ett besök på Afrodite Hills Golf närmast ett måste. Golfbanan breder ut sig över två platåer omgivna av Johannesbrödträd och har en storslagen utsikt.

Stränderna i området varierar mellan småsten och långsträckta sandstränder. Vissa av stränderna längs kusten når man lättast med båtar som bland annat utgår från hamnen i Pafos. En av dessa stränder är vid Lara Bay där havssköldpaddorna går i land under augusti och september för att lägga sina ägg i sanden.

Resor till Cypern

Läs mer om Cypern och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Cypern här

Hotell i Pafos

Populära hotell i Pafos

Cypern, Pafos
9,2
Fantastiskt
731 omdömen
  • Närmaste flygplats: 10 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Cypern, Pafos
5,5
Dålig
35 omdömen
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Cypern, Pafos
7,6
Bra
190 omdömen
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 750 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Pafos?

8,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 10 recensioner