Resor till Coral Bay

Semesterorten Coral Bay ligger på Cyperns västkust. Orten har tagit sitt namn efter bukten med Pafos-områdets bästa badstrand. Både åt norr och åt söder är kusten annars präglad av klipputsprång och ganska steniga sträckor. Detta gör att själva Coral Bay framstår som en liten semesterpärla med sin omkring 400 meter långa, halvmåneformade strand av fin sand.

Vid huvudstranden finns det uthyrning av liggstolar, parasoller samt duschar, toaletter, strandbar och tavernor. Under sommarsäsongen finns det som regel livräddare på plats. Här finns med andra ord alla de faciliteter du behöver för att kunna njuta av en avkopplande dag vid det azurblåa havet. Både Coral Bay och stranden i grannbukten Laourou har tilldelats Blå Flagg för deras höga kvalitet.

De inbjudande sandstränderna där vattnet är långgrunt är populära bland resenärer både med och utan barn som har solig avkoppling högst upp på semesterns önskelista. Om du inte enbart vill slappa i solen och bada så finns här även uthyrning av vattencyklar och annan utrustning för vattensport. Under högsäsongen mitt i sommaren sjuder stranden av liv men även då kan du hitta lugn och ro genom att dra dig lite längre ut åt sidorna på stranden.

Uppe i själva orten Coral Bay finns ett brett utbud av restauranger och barer. Dessa ligger huvudsakligen koncentrerade runt huvudgatan där man på många ställen kan lyssna till livemusik under veckans gång. Du har med andra ord gott om möjligheter att på en billig resa till Coral Bay avsluta dagen med en god måltid eller en drink. Det finns både ställen som serverar traditionell cypriotisk mat och mer internationella favoriter. Är det traditionella tavernor du söker kan det även rekommenderas att besöka den närliggande byn Peyia.

Utflykter

Den flotta stranden samt det bra restaurang- och nattlivet är huvudattraktionen i Coral Bay. Det kan dock även rekommenderas att utforska områdets övriga attraktioner. Några få kilometer norrut längs kusten ligger till exempel Akamashalvöns nationalpark som verkligen inbjuder till en naturskön vandringstur. Är du historiskt intresserad så bör du även köra en tur ner till Pafos. Här kan du besöka de antika ruinerna "Konungarnas gravar" nära hamnen, dessa ruiner står med på UNESCO: s världsarvslista. När du har besökt dessa kan det även rekommenderas att gå på upptäcktsfärd i resten av staden.

Har du tillgång till hyrbil bör du även åka en bit in på ön för att uppleva stämningen i gamla byar som till exempel Kathikas. I dessa byar råder oftast en mer tillbakalutad och mindre turistig atmosfär än ute i semesterorterna längs kusten.

Coral Bay ligger bara 25 kilometer från den internationella flygplatsen vid Pafos. Du kan emellertid även välja att flyga till Larnaca om du hittar billigare biljetter dit. Det mesta av sträckan utgörs av motorväg så har du hyrt en bil tar det bara cirka 1½ timme att köra från Larnaca till Coral Bay.

Resor till Cypern

Läs mer om Cypern och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Cypern här

Hotell i Coral Bay