Resor till Limassol

Med sina 160 000 invånare är Limassol den näst största staden på Cypern. Här finner du ett pulserande stadsliv, ett rikt nöjesliv och aktiviteter.

Hotell i Limassol

Populära hotell i Limassol

Cypern, Limassol
7,1
Bra
1920 omdömen
  • Närmaste flygplats: 61 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Cypern, Limassol
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Närmaste strand: ca. 1.3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Cypern, Limassol
9,6
Fantastiskt
1747 omdömen
  • Närmaste flygplats: 61 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Inspiration och fakta

Besök Limassol och se de fantastiska ruinerna vid Amathus, eller dem vid Kourion. Besök Kolossi slott från 1400-talet, eller besök det arkeologiska museet i Limassol, som stället ut ett otal fynd från antiken. Limassol Zoo har en värld av exotiska djur, bland annat 300 olika salgs fåglar, zevror, tigrar, björnar, apor, strutsar och mycket mer. Limassols stränder bjuder också på fin vit sand, och lågt, klart hav.

Arkeologiska sevärdheter

Limassol ligger mellan de två antika städerna Amathus och Kourion, som är kanske Cyperns mest spektakulära arkeologiska sevärdheter. Utgrävda föremål från dessa områden har funnit sin plats på några av världens mest kända museum.

Aktiviteter och upplevelser

Turismen är välutvecklad i Limassol, och nattlivet är likaså varierat med ett stort urval av tavernor, diskon och nattklubbar. Under året arrangeras olika händelser av olika karaktär, njut t.ex. av en sommarkonsert på den grekisk-romerska teatern Kourion, eller lär dig mer om smaken på vin vid vinfestivalen i september. Limassols gamla stadsdel med smala gator och den gamla hamnen, är också ett besök värd. Den lokala marknaden där lokala samt gäster från när och fjärran gör sina inköp är också en perfekt plats för att uppleva stämningen i stan.

Sol och sommar

Limassols 14 stränder med blå flagg bjuder in till mer än bara njutning i solen och badning. Här finns också goda möjligheter att ge sig i kast med olika vattensporter, inklusive dykning, snorkling, vindsurfing och vattenskidor.

Lantlig idyll vid Limassol

Får du nog av alla aktiviteter i Limassol, behöver du inte åka långt bort förrän du befinner dig vid foten av Troodosbergen där du får uppleva en helt annan utgåva av Cypern. Här finns det traditionella, lantliga Cypern, där det vackra landskapet med vinfält och gårdar kan njutas i fulla drag.

Resor till Cypern

Läs mer om Cypern och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Cypern här