Resor till Protaras

Familjevänliga Protaras, som även är känt som Fig Tree Bay, ligger enbart 10 kilometer öster om Ayia Napa. Det trevliga Protaras är därför ett idealiskt resmål för dig som gärna vill ha nära till grannstadens nöjen och liv, men som föredrar att bo i mer lugna omgivningar. Framför allt barnfamiljer och par som drömmer om en avkopplande badsemester på Cypern reser till just Protaras.

Några av Cyperns bästa stränder

Protaras bjuder på ett pärlband av fantastiska stränder i långa bukter och små badvikar längs öns sydöstra kust, som även inbjuder till härliga vandringsturer längs det azurblåa havet. Man har därför anlagt en fin strandpromenad som du kan följa hela vägen upp till Pernera, om du känner för en uppfriskande promenad eller bara vill utforska de många restaurangerna, caféerna och barerna som ligger längs strandpromenaden.

Själva Fig Tree Bay är den lilla bukten som ligger i den södra delen av Protaras. Det långgrunda, kristallklara vattnet är populärt bland barnfamiljer, och vid den lilla ön som ligger knappa 100 meter ut från stranden lär det vara mycket bra förutsättningar för snorkling. Norrut från Fig Tree Bay upp mot piren, ligger ännu en lång sandstrand som kallas både Protaras Beach, Vrisi Beach eller Sunshine Beach. Under högsäsongen är det som regel lättare att hitta en plats i sanden här. Söker du dig lite utanför centrum till någon av de mindre badvikarna kan du som regel utan problem hitta en ostörd plats att slå dig ner.

Reser du till Protaras med barn kan det även rekommenderas att avsätta tid för att besöka Ocean Aquarium som bortsett från stranden är stadens mest populära attraktion. Här kan både barn och vuxna få mycket tid att gå med att beundra en mängd exotiska fiskar och djur.

Restauranger och shopping

Att Protaras först och främst är en semesterort ska inte förnekas och inte heller när det gäller utbudet av restauranger. Det är därför en övervikt av internationella menyer, men du kan fortfarande hitta mysiga, mer traditionella cypriotiska tavernor med lokala rätter på menyn.

Det finns ett förnuftigt urval av barer och ett par diskotek i Protaras, men genomgående är nattlivet ganska dämpat i jämförelse med det som gäller i grannstaden Ayia Napa. Har du lust till en mer livlig kväll på stan så är det lätt att ta en buss eller en taxi dit bort. På samma sätt kan du köpa det mesta du har behov av under din semester i Protaras, som har flera supermarkets och mindre butiker. Utbudet av affärer är dock större i Ayia Napa om du vill shoppa efter annat än dagliga förnödenheter.

Resor till Cypern

Läs mer om Cypern och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Cypern här

Hotell i Protaras

Populära hotell i Protaras

Cypern, Protaras
9,3
Fantastiskt
1722 omdömen
  • Närmaste flygplats: 69 km
  • Närmaste strand: ca. 450 m
  • Internet/Wi-Fi
Cypern, Protaras
9,0
Fantastiskt
24 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Cypern, Protaras
8,0
Mycket bra
1328 omdömen
  • Närmaste flygplats: 68 km
  • Närmaste strand: ca. 40 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Protaras?

7,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 17 recensioner