Resor till Pernera

Pernera utgör en del av det som kanske är Cyperns mest populära semesterområde på den sydöstra delen av ön. Här kan du njuta av det azurblåa havet och det soliga klimatet på ett pärlband av härliga stränder. Den lilla semesterorten hör visserligen inte till ett av de mest kända resmålen men kanske just därför är det framför allt familjer som bokar billiga resor till Pernera.

Utöver långgrunda barnvänliga stränder beror nog populariteten på att det i Pernera råder en lite fridfullare stämning än i Fig Tree Bay och Ayia Napa som båda ligger inom nära avstånd. Med detta sagt så hittar du ändå allt det som ett semesterhjärta kan önska av restauranger, tavernor och barer i Pernera.

Även om Pernera är en av de mest fridfulla semesterorterna i området så finns här ändå ett visst nattliv. Skulle du vilja avsluta dagen med en drink eller kanske lite musik eller karaoke så finns även det här. Utbudet av bra matställen är dessutom stort nog för att här ska finnas något för alla smaker med allt från kinamat till traditionella cypriotiska rätter på menyerna.

Badsemester med upplevelser för hela familjen

Det finns i praktiken inte någon klar gräns mellan Pernera och grannstaden Protaras som ligger rakt söderut. Du kan faktiskt gå mellan de två städerna längs den fina strandpromenaden som anlades för några år sedan. Tack vare strandpromenaden kan du lätt få lite variation i strandlivet om du så önskar. Det vore faktiskt rent av synd att resa hit och inte till fullo njuta av de härliga stränderna. Det finns även fina faciliteter och massor av aktivitetsmöjligheter för både barn och vuxna. Promenaden är även perfekt för en joggingtur på morgonen eller för en kvällspromenad.

Närmsta flygplats ligger vid Larnaca varifrån det med bil tar cirka 45-50 minuter att köra till Pernera. Har du tänkt dig att bara koppla av i strandkanten under hela semestern så klarar du dig bra utan bil. Skulle du däremot vilja utforska mer av Cypern som är rikt på spännande sevärdheter så är det en klar fördel att boka en hyrbil redan hemifrån.

Du behöver dock ingen bil för att göra spännande utflykter ner till Cape Greco, landtungan längst i söder. Under högsäsong kan du åka på båtturer där du kan utforska havsgrottor och idylliska badvikar runt omkring längs den klippiga kusten.

Resor till Cypern

Läs mer om Cypern och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Cypern här

Hotell i Pernera