Resor till Paralimni

Paralimni ligger på den sydöstra delen av Cypern nära den populära och livliga badorten Ayia Napa. Paralimnis gamla centrum ligger omkring 3 kilometer från kusten och här hittar du ett centralt torg med hela tre kyrkor. Den äldsta av dessa kyrkor byggdes redan på 1200-talet. Stadens historia går emellertid längre tillbaka än så. Ursprungligen låg staden lite närmare havet men flyttades längre in i landet för att undgå piraterna som härjade längs kusten.

I motsats till semesterorterna som uteslutande lever av turism så är Paralimni lite mer en "riktig" stad med liv och rörelse året runt. Staden har fått sitt namn av en regnvattensjö i utkanten av staden ("Limni" betyder sjö på grekiska). Denna sjö är emellertid uttorkad om du reser till Paralimni på sommaren.

Även om det är lite tunt med gamla och ursprungliga byggnader, om man bortser från kyrkorna, så har känslan av det autentiska Cypern förblivit intakt. Det lite tillbakadragna läget från kustens populära stränder ger en behagligt tillbakalutad atmosfär som är perfekt för en avkopplande semesterresa. Samtidigt har du här i Paralimni åtskilliga av Cyperns bästa stränder inom kort räckvidd.

Nära Cyperns bästa stränder

Från Paralimni tar det inte många minuter att köra ut till stränderna på båda sidorna av Cape Greco som sträcker sig som en vacker tunga ut i havet här i det sydöstra hörnet av ön. Utbudet av breda stränder är stort på båda sidor av landtungan så här kan hela familjen njuta av det klara vattnet och den givmilda Medelhavssolen. Framför allt vid stränderna omkring Ayia Napa och Fig Tree Bay erbjuds det många aktivitetsmöjligheter i och på vattnet för både barn och vuxna där ibland vattencyklar, vattenskidor och parasailing. På de flesta ställena kan du hyra både liggstolar och parasoller.

Du kan även vara aktiv på land när du reser till Paralimni. Framför allt på den yttre delen av landtungan som har utnämnts till nationalpark erbjuds det många vandringsmöjligheter. Uppe från kanten av klipporna har du en fantastisk utsikt över det azurblåa Medelhavet. På flera ställen går stigarna ända ner till havet så du kan få dig ett uppfriskande dopp. Runt omkring längs kusten finns flera havsgrottor vilka du kan utforska på guidade turer med båt. På dessa båtturer ges det också möjlighet att hoppa i vattnet, till exempel i The Blue Lagoon. Det är även populärt att dyka i området på turer som arrangeras av lokala dykföretag.

Hemma i Paralimni har du allt du behöver på din resa när det gäller inköps- och matställen. Det finns till exempel både ett inköpscenter, välsorterade supermarkets samt massor av restauranger och caféer. Ligger ditt hotell nere nära kusten så finns även där ett bra urval av matställen och barer.

Resor till Cypern

Läs mer om Cypern och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Cypern här

Hotell i Paralimni

Populära hotell i Paralimni

Cypern, Paralimni
9,5
Fantastiskt
72 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Cypern, Paralimni
7,9
Bra
635 omdömen
  • Närmaste flygplats: 68 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Cypern, Paralimni
7,9
Bra
166 omdömen
  • Närmaste flygplats: 66 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)