Resor till Miami

Stranden är naturligtvis en stor attraktion i Miami och det finns sand för varje smak, South Beach för surfare, North Beach för familjer och Bill Baggs Cape Florida State Park i Key Biscayne för naturälskare.

– Romantiskt, hippt och milvis med beach

Stranden är naturligtvis en stor attraktion i Miami och det finns sand för varje smak, South Beach för surfare, North Beach för familjer och Bill Baggs Cape Florida State Park i Key Biscayne för naturälskare. Den mest kända stranden är förmodligen Miami Beach som är som en stad i staden.
Ingen annanstans hittar du arkitektur som den i Miami. Den inhemska MIMO-stilen kan ses längs Collins Avenue i Miami Beach. South Beach har en av världens största och bäst bevarade koncentrationer av Art Deco och Art Moderne byggnaderna i världen.

Miami ligger 35 kilometer från Fort Lauderdale som även kallas Floridas svar på Venedig. Exotiska Key West ligger bara 250 kilometer bort och till de populära nöjesparkerna i Orlando och Busch Gardens är det cirka 350-400 kilomter.

Tips på aktiviteter du kan göra i Miami:

* Bo på Miami Beach och njuta av den vackra stranden och dess berusande nattliv

* Hyr en bil och kör söderut till Key West

* Zoo Miami Seaquarium är omtyckt av barnfamiljer

* Besök Everglades National Park

* Spela golf på en av de många vackra golfbanor i och runt Miami

* Res på kryssning från Miami eller Fort Lauderdale

Billig semester i Miami med Solfaktor

Det är inte helt överraskande att Miami är en av USAs mest populära resmål. Staden, so mligger i södra, tropiska Florida, har allt det som krävs, för att du ska få en oförglömlig semester. Här väntar massor av spännande upplevelser och nya intryck, oavsett om du utforskar det pulserande nattlivet vid South Beach, de färgglada byggnaderna i Art Deco-distriktet, eller den kubanska stämningen i Little Havana. Därtill kommer nästan oändliga shoppingmöjligheter i allt från moderna inköpscentrum till små, lokala butiker.

En av de stora dragplåstren i Miami, är naturligtvis de kilometerlång, välskötta sandstränderna. Här kan du inte bara slappna av i den mjuka sanden och njuta av ett uppfriskande dopp i det klara havet, utan också spendera lång tid på att bara betrakta alla de olika typer av människor som färdas på straden längs den berömda promenaden. På några platser får du tydligt känslan av att detta är stranden för dem som vill synas och bli sedd. Persongalleriet är i alla fall ofta väldigt färgstarkt. Stränderna är generellt livliga vid Miami, men de är långa och breda, så det är aldrig överfullt. Det finns också familjevänliga områden med lekplatser.

Sist, men inte minst, är Miami också en perfekt utgångspunkt för att utforska många av Floridas största sevärdheter och attraktioner. Berömda The Everglades ligger t.ex. inom kort räckvidd, och hyr du en bil är det nästan ett måste att köra en tur via Seven Mile Bridge till Key west och njuta av den karibiska stämningen.

Välkommen till USA med Solfaktor. Boka din resa till Florida som ett komplett paket inklusive flyg, hotellvistelse, bilhyra eller transfer tur/retur från flygplatsen. Vill du hellre själv arrangera din resa till Miami så kan du naturligtvis nöja dig med att bara boka ditt hotell genom oss.

Du hittar information om flygbolag, flygrutter samt tider och naturligtvis även priser online i sökmotorn. Med Solfaktor kan du resa till Miami varje dag året runt eftersom vi alltid erbjuder fria avresedatum och reslängd.

Hotell i Miami

Populära hotell i Miami

USA, Florida, Miami
8,3
Mycket bra
2219 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
USA, Florida, Miami
7,5
Bra
3389 omdömen
  • Närmaste flygplats: 11 km
  • Närmaste strand: ca. 8.851 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
USA, Florida, Miami
9,0
Fantastiskt
835 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Information och fakta

Ska du åka på semester till Florida så har jag sammanställt lite information och fakta åt dig i en liten resguide om Miami. Vill du ha ytterligare inspiration till din resa så besök gärna vår blogg, där skriver vi bland annat om erfarenheter från våra egna resor till USA. Du kan läsa om ämnen som vädret när du reser, upplevelser och sevärdheter, kulturlivet och historian samt maten och mycket mera...

Själva Miami centrum har faktiskt "bara" 400.000 invånare. Räknar du dock med alla förorter, är befolkningsantalet 5,5 miljoner, vilket är ett av de mest tätbefolkade stadsområdena i USA. Även om människor har bott och levt här i flera generationer innan spanjorerna år 1567 etablerade sin missionsstation här, är det otroligt nog först under de senaste 100 åren som Miami har blivit en av landets största städer. Staden som växte från endast cirka 1000 invånare på början av 1900-talet, till dagens 5,5 miljoner, fick också på en tidpunkt smeknamnet The Magic City, på grund av sin magiska tillväxt.

Namnet Miami härstämmar enligt sägnen från Mayaimi, namnet på en av de ursrungliga amerikanska stammar som levde i området på 1500-1600-talen. Officiellt räknas år 1896 som året då staden grundades, då det var då den lokala affärskvinnan Julia Tuttle övertalade järnvägsmagneten Henry Flagler att utvidga hans Florida East Coast Railway till regionen.

Väder och klimat

Är det sommarväder du drömmer om, är Miami rätt semestermål. Du kommer att befinna dig vid Atlantenkusten, där den varma Golfströmmen bidrar till att stadens klimat är härligt året runt. Det tropiska kustklimatet ger Miami en genomsnittstemperatur på cirka 24 grader. Under den så kallade regnperioden mellan maj och oktober, är vädret generellt våtare och varmare. Från december till mitten av april faller det mindre nederbörd, och temperaturen är också något lägre. Havet har en härlig temperatur året runt.

Upplevelser och sevärdheter

Miami Beach som är en landtunga utanför själva staden Miami, kommer vara det naturliga dragplåstret på de flesta, med sin breda strand med ljummet vatten och svajande palmer. Här finns dessutom nästan oändligt många aktivitetsmöjligheter att välja mellan på en resa till Miami, med allt från djuphavsfiske till golf och tennis. Är du ett sportfan, finns det rika möjligheter för att uppleva t.ex. amerikansk fotboll (Miami Dolphins), basket (Miami Heat), baseball (Florida Marlins) och mycket mer. Därtill kommer ett rikt kulturliv med ett myller av konstfestivaler, konserter och matfestivaler.

Du får inte heller missa att uppleva stämningen i Little Havana, som avspeglar de invandrade kubanernas inflytande på staden. Här råder fullt av liv på gatorna, med spännande butiker, restauranger och spelställen.

Utflykter

Everglades National Park, som är en av USAs största, är ett av de mest uppskattade utflyktsmålen när du är på semester i Miami. Sumpmarkerna ligger cirka en timmes bilfärd från staden. Det är möjligt att åka med en propellerdriven airboat in i området, och därmed komma nära områdets rika djurliv, som inkluderar alligatorer och många exotiska fåglar. Observera att det under regnperioden (maj-oktober) kan vara färre möjligheter för att besöka området.

Avsätt gärna också en dag till att köra en tur ner till Key West, som är den sydligaste staden på det kontinentala USA, och har en atmosfär som påminner om Karibien. Det var her Ernest Hemingway älskade att befinna sig när han skrev sina böcker. Det kan också rekommenderas att köra en tur till Fort Lauderdale, som ligger 45 minuters bilfärd från Miami.

Mat och dryck

Burger King grundades i Miami 1954, men även om det fortfarande finns massor av tillfällen att besöka en hamburgerbar i staden, väntar också en mängd andra kulinariska upplevelser på dig. Liksom i USAs andra storstäder, finns här ett brett urval av restauranger i alla prisklasser, som representerar det mesta av världen. Läget vid kusten betyder naturligtvis att det finns många fiskrestauranger att välja emellan. Därutöver finns också rik möjlighet att utforska det gastronomiska inflytandet från den kubanska befolkningen på flera restauranger runt om i stan - självklart främst i Little Havana, Calle Ocho. Bland foodies har Miami blivit känd som knutpunkten för Nuevo Latino-köket, som är en sammansättning av element från Latinamerika, Karibien och Europa.

Är du på festhumör på kvällen, är det Ocean Drive på South Beach du ska bege dig mot. Här ligger de stora nattklubbarna sida vid sida, men också mindre barer med bra livemusik. ÄVen om du inte vill festa, är det en unik upplevelse att komma hit på kvällen när området verkligen lever upp.

Transport

Miami har en internationall flygplats vid centrum, som är en av USAs mest trafikerade flygplatser, och som spelar en stor roll för områdets ekonomi då den skapar många arbetsplatser. Flygplatsen betjänas av 100 flygbolag, och det finns flera flygförbindelser hit från Europa, inklusive Sverige och Danmark. Därutöver huserar Miami en av världens största hamn för kryssningsfartyg, som betjänar cirka 5 miljoner passagerare om året.

I själv Miami har du goda möjigheter för att ta dig runt med kollektivtrafik, vilket omfattar buss och metro. Därutöver är det enkelt att fånga en taxi, men dock dyrare. Om du inte vill vara begränsad i din rörelse, och gärna vill besöka sevärdheter utanför centrum, kan vi rekommendera dig att hyra en bil. Miami är generellt ett av de billigaste platserna för bilhyra i USA, och infrastrukturen är god.

Resor till USA

Läs mer om USA och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till USA här