Resor till Florida

Florida eller "The Sunshine state" bjuder på stor variation.
Här blandas olika sorters människor, allt från rullskridskoåkare till skådespelare.

Miami eller Miami Beach har en trivsam stämning med stor livsglädje.

Upplevelserna och platserna är många som mixas med äkta storstadsatmosfär, modern kultur, storslagen natur och många härliga stränder. Det är enkelt att hyra bil och köra runt på egen hand. Det är ett bra sätt att lära känna Florida, och allt som denna cocktail har att erbjuda.

Fort Lauderdale kallas ofta för Amerikas Venedig och har en mer avslappnad atmosfär. Orlando är kanske mest känt för alla mäktiga nöjesparker, den ena är mer imponerande än den andra, och är givetvis ett paradis för alla åldrar.

Under september och oktober kan det förekomma stormbyar, så välj gärna att resa till Florida en annan tid på året.

 

Nöjesparker, stränder och färgglatt nattliv

Reser du till Florida med barn, går det nästan inte att undvika Orlando. Här kan ni se fram emot att utforska några av världens största och mest kända tema- och nöjesparker, som disney World och Universal Studios, där barn och barnsliga själar enkelt kan spendera många timmar. Därefter kan ni fortsätta till ytterligare en annan attraktion som endast ligger en timmes bilfärd bort mot öst, Kennedy Space Center. Du måste inte vara intresserad av rymden för att bli fascinerad av de vackra utställningarna om NASAs forskning av rymden.

Lockar strandlivet, är det inte långt härifrån till Fort Lauderdale, som tack vare sina kanaler kallas "Amerikas Venedig". Det är dock de vackra palmkantade stränderna som är stadens huvudattraktion. Längre söderut väntar Miami med långa stränder, spännande shopping och vackra Art Deco-byggnader, samt inte minst en lite mer avslappnad stämning på caféerna och barerna längs Ocean Drive i South Beach. Är det karibisk, avslappnad atmosfär du söker, rekommederar vi att du kör helt ut till Key West, längs den imponerande Overseas Highway.

Florida är generellt ett perfekt resmål för en bilsemeser. Hyr du en bil på din resa till Florida, har du flera möjligheter för att utforska kända och mindre kända sevärdheter. Bil är faktiskt ofta en nödvändighet då kollektivtrafiken inte når ut till alla avkrokar av den stora staten. Vill du t.ex. utforska den världsberömda Nationalparken Everglades utan en guidad tur, är en bil ett måste.

Solskensstaten

Florida lever upp till sitt smeknamn, Solskensstaten, med långa, varma somrar. Det är dock också mitt på sommaren som den så kallade "hurricane season" infaller. Den mest populära tidpunkten att resa till Florida på är därför mellan november till maj. Det kan tyckas märkligt att rekommendera en resa till Florida på vintern, men saken är att vintern normalt är varm med medeltemperaturer på 23-29 grader, och inte minst mindre nederbörd än på sommaren.

Resor till USA

Läs mer om USA och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till USA här

Resmål i Florida

 • Fort Lauderdale
  15 hotell
  I Fort Lauderdale kan du slappna av på en av Floridas bästa stränder, åka på romantiska turer på kanalerna, shoppa billiga märkesvaror och njuta av ett mångfaldigt restaurangliv. Dessutom har du på en resa till Fort Lauderdale en pärlrad av ... Floridas mest berömda sevärdheter inom räckvidd. Läs mer
 • Orlando
  11 hotell
  Orlando är världscentrum för nöjes- och temaparker. Här kan du och familjen enkelt spendera hela semester på spännande Walt Disney World, Universal Studios och många andra temaparker. Orlando är dessutom en bra utgångspunkt för en upplevelserik ... resa runt i Florida. Läs mer
 • Miami
  6 hotell
  I Miami väntar massor av spännande upplevelser på dig! Nattlivet på South Beach, Art Deco distriktets pastellfärgade byggnader och den kubanska atmosfären i Little Havanna. Dessutom finns här fantastiska stränder och ändlösa shoppingmöjligheter.

Populära hotell i Florida

USA, Florida, Miami Beach
8,6
Mycket bra
81 omdömen
 • Närmaste flygplats: 20 km
 • Närmaste strand: ca. 10 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
USA, Florida, Hollywood
9,4
Fantastiskt
4312 omdömen
 • Närmaste flygplats: 12 km
 • Närmaste strand: ca. 50 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
USA, Florida, Miami Beach
7,3
Bra
709 omdömen
 • Närmaste flygplats: 16 km
 • Närmaste strand: ca. 300 m
 • Internet/Wi-Fi