Resor till Orlando

Orlando är först och främst känt för de många nöjesparkerna. Den mest kända är nog Walt Disney World. Staden och parkerns besöks årligen av miljontals människor.

Orlando är först och främst känt för de många nöjesparkerna.

Den mest kända är nog Walt Disney World. Staden och parkerns besöks årligen av miljontals människor. Inte konstigt att staden är känd under namnet “Entertainment Capitol of the World”! Andra kända parker är Sea World, Island of Adventure, Universal Studios, och många många andra parker och attraktioner.

I Orlando är det otaliga shoppingmöjligheter, restauranger i alla möjliga prisklasser och inriktningar. Allt detta gör Orlando till en familjevänlig stad med många möjligheter till en oförglömlig semester både för stora och små.

Av alla Floridas många spännande destinationer är Orlando troligen den mest familjevänliga - i alla fall vad gäller utbudet nöjen, vilket är enormt. Barnfamiljer och barnsliga själar från hela världen reser hit för att uppleva de två enorma nöjesparkerna Walt Disney World och Universal Studios. Båda dessa är uppdelade i flera temaparker där du och familjen enkelt kan spendera många timmar på att utforska de roliga - och ibland lite läskiga - attraktionerna. Utöver dessa två huvudattraktioner, finns mycket mer att se och uppleva på en resa till Orlando.

 

 

Temaparkernas huvudstad

Orlando marknadsför sig själv som "Theme Park Capital of the World". Utöver de två största och mest berömda nöjesparkerna, finns också många andra temaparker som är värda sina besök. I Gatorland, som var en av stadens första temaparker, vimlar det till exempel av både stora och små kräldjur, medan Fun Spot America är en mer traditionell nöjespark med allt från hårresande berg- och dalbanor och stora arkadspel. Man har också öppnat ett stort Legoland i Orlando. Men det är dock när man räknar med attraktionerna som ligger inom köravstånd från Orlando, som staden på allvar blir ett intressant mål för en upplevelserik semester för hela familjen.

Även om de flesta stadens besökare på goda grunder kommer för att uppleva temaparkerna, kan vi också rekommendera att åka in till downtown Orlando. Här hittar du, framförallt runt Orange Avenue som på kvällarna blir ett bilfritt område, flera barer, restauranger, teatrar och andra nöjen. Vill du ta en paus från stadslivet, kan du i hjärtat av Orlando också lägga vägen förbi Lake Eola Park, där du kan hyra trampbåtar och ta en tur på sjön, om du inte hellre vill promenera en tur på den knappt 1,5 kilometer långa stigen runt sjön.

Många spännande utflyktsmål inom räckvidd

Det trevliga restauranglivet och den gröna oasen i form av Lake Eola är långt ifrån de enda exemplen på varför en resa till Orlando bjuder på mycket mer än roliga nöjesparker. Runt en timmes bilfärd söder om staden, ligger till exempel en lite översedd pärla i form av Bok Tower Gardens. I denna botaniks aträdgård, som både är utsedd till Floridas "Best Garden" och "National Historic Landmark", finns flera vackra, fridfulla oaser och lekplaser för mindre barn.

Kör du istället österut från Orlando, kan du besöka berömda Kennedy Space Center vid Cape Canaveral med Atlanten som närmaste granne. Härifrån skickades de berömda Apollo-missionerna till månen och idag är besökscentret en fantastisk chans att få komma nära ett av de viktigaste kapitlen i människans historia. För både barn och vuxna är det en oförglömlig upplevelse att komma nära modeller av den Internationella Rymdstationen (ISS) och Saturn V-raketen som förde amerikanerna till månen.

Hyr du en bil, vilket måste rekommenderas, ger Orlando dig en perfekt utgångspunkt för att utforska Floridas största sevärdheter och mest intresanta städer, som t.ex. Miami, Key West och Everglades Nationalpark.

Resor till USA

Läs mer om USA och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till USA här

Hotell i Orlando

Populära hotell i Orlando

USA, Florida, Orlando
8,3
Mycket bra
9577 omdömen
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Avstånd till centrum: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
USA, Florida, Orlando
9,4
Fantastiskt
3575 omdömen
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Avstånd till centrum: ca. 8 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
USA, Florida, Orlando
8,8
Mycket bra
1549 omdömen
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)