Resor till Thailand

Thailand -  "leendets land" - har blivit ett av svenskarnas stora semesterfavorit. När du reser till Thailand kan du uppleva ett härligt tropiskt klimat, kritvita sandstränder och ett kristallklart vatten som är perfekt för snorkling och dykning. I kombination med spännande kultur och historiska sevärdheter, en storslagen natur med vilda djur och händelserika utflykter. Den leende, gästvänliga lokalbefolkningen och de låga priserna gör Thailand till en favorit som många återvänder till år efter år på semester. Boka din nästa resa till Thailand med Solfaktor!

Thailand är ett mångsidigt land med ett brett utbud av olika semesterorter som passar oavsett om du reser med barn, med din käresta, med vänner eller på egen hand. Upplev stadslivet i Bangkok, en avkopplande strandsemester på Koh Samui, party i Pattaya eller spännande utflykter i norra Thailand. Du hittar en mängd boendealternativ att välja mellan. Oavsett om du vill ha lyxiga all inclusive-hotell, charmiga små hotell eller billiga backpackeralternativ. Spektakulära upplevelser i kombination med låga priser och en leende, gästvänlig lokalbefolkning är många av anledningarna till att turister återvänder på semester till Thailand år efter år.

Thailand som resmål

Thailand ligger i Sydostasien, på båda sidor om Thailandbukten (Sydkinesiska havet). Landet har knappt 70 miljoner invånare. Thailand gränsar till Malaysia i söder, Kambodja i sydost, Andamanhavet och Myanmar i väster samt Laos i norr och öster. Med sin rika kultur och historia samt några av världens vackraste stränder har Thailand blivit ett populärt semestermål för svenskar. Här kan du åka på en storstadssemester med shopping och nattliv i Bangkok eller utforska de många platserna i södra Thailand för en mer avkopplande strandsemester. Den norra delen av Thailand, med start i Chiang Mai, bjuder på en vacker natur, genuina byar och spännande utflykter.

När är det bäst att resa till Thailand?

Thailand har ett tropiskt monsunklimat med en fuktig säsong från maj till oktober och en torrare period från november till april. Det regnar mycket under den fuktiga årstiden, oftast av korta, kraftiga skyfall än långa regniga dagar. I norra Thailand finns det vanligtvis tre säsonger. En torr, varm period från mars till maj, en fuktig period från juni till november och en kallare period från december till februari. Det blir ofta ganska kallt högt uppe i bergen i den nordligaste regionen. 

Klimatet i södra Thailand skiljer sig något från resten av landet på grund av olika monsunvindar. Sydvästmonsunen sveper vanligtvis in över västkusten från maj till oktober, medan nordostmonsunen rör sig in över bukten från november till februari. Halvön bildar en barriär som innebär att det sällan regnar på båda kusterna samtidigt.

Upplev Bangkok och Ayutthaya

Bangkok är Thailands huvudstad med över 14 miljoner invånare. Den imponerande metropolen ligger på båda sidor om floden Chao Phraya, 40 km från flodens mynning i Thailandbukten. Det är en av Thailands största semesterdestinationer och miljontals turister reser till Bangkok varje år för att se de många magnifika templen, marknaderna, shoppingmöjligheterna och det pulserande nattlivet.  

Ayutthaya är en stad cirka 80 km norr om Bangkok och var Thailands huvudstad i över 400 år innan burmeserna förstörde staden 1767. Bangkok blev huvudstad efter Ayutthayas förstörelse. På 1700-talet var Ayutthaya känd som en av världens vackraste städer tack vare sina många magnifika tempel, men efter den burmesiska attacken återstod bara ruiner. Idag finns stadens historiska park med på UNESCO:s världsarvslista och många turister som besöker Bangkok reser till Ayutthaya på dagsutflykter för att se tempelruinerna och den historiska parken.

Bangkokområdet är en av totalt 26 provinser i centralöstra Thailand. Den sträcker sig från Lop Buri i norr och täcker risfälten på de centrala slätterna runt floden Chao Phraya. Den södra delen av regionen ligger vid Thailandbuktens östra och västra kuster och är det bördigaste området i Thailand. Regionen består av vidsträckta risfält, fruktträdgårdar och plantager.

Sol och bad i Pattaya och Hua Hin

Söder om Bangkok, på både öst- och västkusten, ligger "Bangkoks riviera". Här är det populärt att kombinera en storstadssemester med sol och bad i semesterorterna Pattaya och Hua Hin. Thailands östkust sträcker sig över 400 km från Chon Buri till Rayong och på denna kust ligger den lilla staden Pattaya. Det är den mest kända platsen på denna kust och en av Thailands största destinationer för turister på semester. Här finns ett stort utbud av hotell, shopping och ett hektiskt stads- och nattliv. Om du vill ha en mer avkopplande atmosfär när du reser till Thailand rekommenderar vi att du reser längre ner längs kusten till Rayong eller Koh Samet. Du kan också besöka de vackra öarna i nationalparken Koh Chang som ligger nära gränsen till Kambodja.

Sydväst om Bangkok, på Thailands västkust, hittar du semesterområdena Cha-am och Hua Hin. Hit kommer resenärer från hela världen för att njuta av sol och bad i en lite mer avslappnad atmosfär. Från Hua Hin finns det flygförbindelse med Bangkok. Det är också möjligt att ta en färja till Pattaya som ligger på andra sidan Thailandbukten samt till öarna Koh Samui, Koh Tao och Ko Pha Ngan.

Populära semesterorter i södra Thailand

Den södra delen av Thailand består av 14 provinser från Chumphon i norr ända ner till gränsen mot Malaysia och bildar en smal halvö med Andamanhavet i väster och Thailandbukten och Sydkinesiska havet i öster. Den långa kustlinjen på båda sidor består av långa vita sandstränder, små öar, berg och skogsområden i inlandet. På östkusten mot Thailandbukten finner man långa breda vikar med ett lugnt hav, medan kusten längs Andamanhavet är mer dramatisk med unika klippformationer. 

Här finns kända resmål som PhuketKrabi och Koh Samui som bjuder på vackra sandstränder och en frodig natur. Du hittar en stor variation mellan de olika semesterorterna. Oavsett om du är på familjesemester, parsemester eller reser ensam. Det finns ett stort utbud av hotell med barnvänliga stränder. Samtidigt hittar du mer livliga resmål med pulserande nattliv och shopping eller spännande naturupplevelser för den som vill ha en aktiv semester i Thailand.

Upplev Phuket

Phuket är Thailands största ö och ligger på Andamanhavets södra västkust. Här finns flera av de mest besökta semesterorterna i Thailand och på norra delen av ön ligger Phukets internationella flygplats. Många turister reser till Phuket och till städer på öns västkust som PatongKaronKataBangtao och RawaiPhuket är känt för sina fascinerande klippformationer och de närliggande öarna vid Phang Nga, Krabi och Trang är mycket populära för dykning och segling. I centrala Phuket finns också flera nationalparker med bergsområden, floder och skogar. Här finns också goda möjligheter till vandring, kanotpaddling och elefantsafari.

Upplev Krabi

Inte långt från Phuket ligger Krabi som är en annan stor turiststad i Thailand på västkusten på den malaysiska halvön. Här hittar du de populära semesterorterna Ao Nang och Koh Lanta. Väster om Krabi ligger de eftertraktade Koh Phi Phi öarna. Området runt Krabi är särskilt känt för sina vackra stränder, grottor, klippformationer och för fantastiska dykmöjligheter. Om du vill ha en aktiv semester i Thailand hittar du också flera nationalparker i området som Koh Lanta nationalpark. 

Upplev Koh Samui

Koh Samui är en ö i Thailandbukten som lockar många turister varje år. Ön är ett avkopplande semestermål med vackra sandstränder och lugnt hav. Perfekt för en semester med barn. Området är också känt för några av de bästa dykplatserna i Thailand, särskilt i närheten av de två öarna Koh Tao och Ko Pha Ngan. Populära stränder som Chaweng Beach och Lamai Beach är livliga destinationer. Barnfamiljer väljer gärna att söka sig till Bophut Beach och Maenam Beach. Ön Koh Samui har flygförbindelse med Bangkok och en färjeförbindelse med Hua Hin.

Några av Asiens vackraste stränder 

Thailands östkust sträcker sig över 400 km från Chon Buri till Rayong och erbjuder några av de finaste stränderna i hela Asien. Pattaya är ett stort semestermål med ett stort utbud av hotell och pensionat samt ett pulserande stadsliv. Om du är ute efter en mer avslappnad semester rekommenderar vi att du reser längre ner längs kusten till Rayong eller Koh Samet eller till de vackra öarna i nationalparken Koh Chang som ligger nära gränsen till Kambodja. På Thailands västkust hittar du semesterområdena Cha-am och Hua Hin. Dessa områden lockar många internationella resenärer som föredrar en semester i Thailand med en avslappnad och en lite mer sofistikerad atmosfär.

Så bokar du en billig semester till Thailand

I vår sökmotor kan du sätta ihop exakt den semester i Thailand som passar dig. Även om Thailand ligger på andra sidan jordklotet har det blivit både enklare och billigare att resa dit från Sverige. Det går dagliga flyg till Bangkok från Stockholm Arlanda. Det gör det enkelt för dig att sätta ihop en resa som varar precis det antal dagar du vill. Du kan välja att boka flyg och hotell separat eller en all-inclusive paketresa. När du bokar flyg och hotell tillsammans med Solfaktor är din semester till Thailand säkrad med resegaranti. Solfaktor hjälper dig att hitta det bästa alternativet för din resa till Thailand!Resmål i Thailand

 • Phuket
  185 hotell
  Om du vill åka på en semester, som kombinerar gyllene stränder, ett pulserande nattliv, frodiga tropiska skogar och ett stort urval av kulturella och sportsliga aktiviteter, bör Phuket stå överst på din lista över kommande resmål.
 • Koh Samui
  91 hotell
  Koh Samui har allt som har gjort södra Thailand till en av Asiens mest populära resmål. Här kan du koppla av på idylliska palmstränder, snorkla vid färgglada korallrev och utforska väldoftande kök
 • Krabi
  79 hotell
  Krabi är med sina idylliska stränder och vackra öar, en perfekt destination för en sol och badsemester. Tack vare sin status som nationalpark, är Krabi lugnare än andra populära resmål på Thailand och därför perfekt för en familjesemester eller ... romantisk resa för två. Läs mer
 • Patong
  48 hotell
  Patong är den mest populära semesterorten på Phuket. Här finns underhållning dygnet runt, från färgglada nattmarknader till livliga diskotek. Det finns alltid mycket att göra, men du har också gott om möjligheter att koppla av vid det azurblå ... havet på stadens kilometerlånga strand. Läs mer
 • Hua Hin
  32 hotell
  Det har snart gått 100 år sedan den första resenären anlände till Hua Hin för att njuta av vackra, vita sandstränder vid det turkosblå havet. Idag finns här flera restauranger, butiker och aktivitetsmöjligheter i staden, men också äkta thailändsk charm.

Populära hotell i Thailand

Thailand, Södra Thailand, Koh Samui
9,7
Fantastiskt
920 omdömen
 • Närmaste flygplats: 8 km
 • Närmaste strand: ca. 20 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Södra Thailand, Koh Samui
9,8
Fantastiskt
715 omdömen
 • Närmaste flygplats: 6 km
 • Närmaste strand: ca. 0 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Centrala Thailand, Bangkok
9,4
Fantastiskt
778 omdömen
 • Närmaste flygplats: 30 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi