Resor till Patong Beach

Patong Beach är Phukets i särklass största och förmodligen Thailands mest livliga semesterort på ön och alltid full av folk. Här finns ett stort utbud av restauranger med internationell och thailändsk mat på menyn.

Partyliv och fantastiskt utbud av aktiviteter och utflykter

Patong Beach är Phukets i särklass största och förmodligen Thailands mest livliga semesterort på ön och alltid full av folk. Här finns ett stort utbud av restauranger med internationell och thailändsk mat på menyn. Patong Beach är känt för att vara ett partyställe med ett hektiskt nattliv. Mycket av nattlivet är koncentrerat kring Bangla Road och havet.

Patong Beach är en bra plats för de som gillar att shoppa, det finns flera marknader och köpcentra i området. Staden ligger 35 kilometer från flygplatsen och är en utmärkt bas för att upptäcka resten av Phuket.

Hotell och resorts på Patong Beach: exempel på bra köp är Seaview Patong Hotel (extern länk) , Blue Ocean Resort (extern länk) , Millennium Resort Patong Phuket (extern länk), Novotel Phuket Resort (extern länk), Courtyard by Marriott Patong Beach (extern länk) och The Kee Resort & Spa (extern länk) .

Tips på aktiviteter du kan göra i Patong:

* Dykning och snorklingturer

* Titta på thailändsk boxning på Soi Tan Stadium

* Utbudet av spa är utmärkt vid Patong Beach

* Prova det breda utbudet av barer, restauranger och nattklubbar

* Åk på en heldagsfisketur

* Stort utbud av vattenaktiviteter såsom vattenskoter, parasailing, etc.

* Besök en skräddare och sy upp kläder

 

Liv och rörelse dag som natt

Patong är därför det perfekt resmålet för dig som drömmer om en avslappnande, men upplevelserik badsemester med massor av aktivitetsmöjligheter inom kort räckvidd. Tack vare det enorma utbudet av shoppingmöjligheter, restauranger och nöjen i Patong, är detta ett resmål för alla. Under de senare åren har fler och fler familjer hittat fram till Patong, och långsamt utvecklas staden till ett mer allsidigt resmål med flera familjevänliga nöjen.

Med det sagt, är Patong fortfarande en semesterort där det nästan alltid är massor av liv och rörelse, både nere vid havet och uppe på stadens gator. Trots det livliga nattlivet på Soi Bangla, med allt från små barer till gigantiska nattklubbar, kan du också hittar mer lugna nöjen i Patong. Urvalet restauranger är till exempel et av de bästa på Phuket, där du kan njuta av allt från autentisk thaimat till internationell fastfood. En stilla promenad längs stranden för att njuta av den lite svalare kvällstemperaturen kan också rekommenderas.

Shopping och strandliv i Patong

Lika stort som urvalet restauranger är, lika imponerande är urvalet shoppingmöjligheter i Patong. När du inte slappnar av på stranden, kan du således enkelt spendera många timmar med att upptäcka stadens handelsgator med färgglada bodar och marknader. Vill du shoppa kända märkeskläder, kan du ta vägen förbi shoppingcentret Jungceylon, som är det största på ön. Centret rymmer över 200 olika butiker, och både här och på stadens mindre marknader har du rik möjlighet att hitta unika souvenirer och varor till bra priser.

Missa inte heller en tur till Banzaan Fresh Market, som ligger vid Jungcelon. På denna matmarknad kan du uppleva en spännande blandning av exotiska frukter och dessutom smaka på lokala rätter. Var dock beredd på att några av dem är otroligt starka. Fråga först, om du inte gillar hetta.

Även om det under högsäsongen är fullt av liv på Patong Beacg, är den så lång att du sällan kommer ha svårt att hitta en plats att slå sig ner på. Vill du inte bara slappna av på stranden, finns det flera vattensporter att utöva, allt från bananbåt till vattenskidor. Vi avråder från att hyra jetski då vi har hört att det på staranden finns många oärliga uthyrare. Dessutom täcker normalt sätt inte en vanlig reseförsäkring en skada som uppstått i samband med användande av jetski.

Föredrar du ett lugnare strandliv, kan du från Patong Beach hyra en longtail boat och åka vidare till en av de närliggande stränderna, som t.ex. Freedom Beach.

Resor till Thailand

Läs mer om Thailand och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Thailand här

Hotell i Patong

Populära hotell i Patong

Thailand, Södra Thailand, Phuket, Patong
  • Närmaste flygplats: 38 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Södra Thailand, Phuket, Patong
  • Närmaste flygplats: 40 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Thailand, Södra Thailand, Phuket, Patong
  • Närmaste flygplats: 38 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang