Resor till Sardinien

Sardinien är Medelhavets näst största ö och har ca 1,7 miljoner invånare. Här finner du några av Medelhavets vackraste stränder med vit sand omgivet av kristallklart turkost vatten och gröna pinjeskogar.

Sardinien är Medelhavets näst största ö och har ca 1,7 miljoner invånare.

Cagliari är Sardiniens huvudstad och här kan du uppleva den gamla stadsdelen Castello som ligger på en höjd med en fantastisk utsikt över bukten. Stranden är 13 km lång och populär bland surfare, vindsurfare och kiteare. I Olbia kan du uppleva ett livligt stadsliv med trevliga shoppinggator i centrum. Olbia är en gammal stad med en rik historia och längs kusten i norr och söder finner du flera fina små stränder. Du kan se och besöka ett flertal historiska monument och arkeologiska utgrävningar i och alldeles utanför staden.

I Alghero finns det en långsträckt vit strand alldeles bortanför gamla stan och en kort cykeltur iväg finns flera vackra och mysiga badvikar. Gamla stan i Alghero är omgiven av stadsmuren och räknas som de bäst bevarade i Italien. Väster om Alghero finns det frodiga olivlundar och fina badvikar innan man kommer till Capo Caccia som är Sardiniens västligaste punkt och här finns det berömda Neptun-grottorna där kalkstensgrottan öppnar sig som en katedral. Stränderna på Stintino är magiska med turkosblått vatten och vit strand. Castelsardo är en charmerande liten stad med färgrika hus som ringlar sig mot borgen från 1100-talet. I medeltidsstaden Bosa kan du betrakta det italienska vardagslivet i historiska omgivningar.

Det är ett måste att smaka pizza och pasta när man är på Sardinien. Njut av det lokala köket med smakfulla rätter tillagade med lokala råvaror som skinka, oliver, ost och färsk fisk. Sardinien är känt för sina goda viner och flera av vingårdarna tar emot besökare för vinsmakning och andra kulinariska upplevelser.

Under högsäsongen går det charterresor till Sardinien. Med direktflyg tar det ca 3,5 timmar från Skandinavien medan man med reguljärflyg ofta får en mellanlandning på vägen. Det tar 20 minuter från flygplatsen i Alghero till centrum med taxi eller buss. Från Olbias flygplats tar det cirka 25 minuter till centrum med taxi eller buss.

Vem passar detta resmål för?

Sardinien passar för både ung och gammal. En trevlig destination om man vill kombinera solsemester med kultur, aktiviteter, arkitektur, spektakulär natur, shopping och kulinariska upplevelser.

När är det bäst att resa hit?

Sommarsäsongen startar i maj och och håller i sig med varmt väder långt in i september. Det är också trevligt att resa hit i oktober.

Semester på Sardinien med Solfaktor

Sardinien påminner mest av allt om... Sardinien! Ön mitt i Medelhavet är nämligen en av sitt slag. Det betyder att du bland annat får ett läckert, tropiskt klimat och massor av unika upplevelser inom mat, natur och folklore. Åk på semester på Sardinien, om vackra stränder och la dolce vita står överst på din lista.

På Sardinien får du den perfekta semestern. Ön har vackra sandstränder med perfekt, vit sand. Vädret på Sardinien är härligt, varmt och soligt - och maten helt enkelt fantastisk. Sardinien skämmer bort alla dina sinnen. 

Sardinien är populärt bland både dykare och surfare. Så om en aktiv semester och vattensport är något för dig kan det inte bli bättre än på Sardinien. Sardiniens kust bjuder på klart vatten och en behaglig bris så trots soligt väder blir det inte för varmt.

Semester på Sardinien är för alla som har smak för "la doce vita" - det goda livet. Från jet-setarna på Smeraldakusten där de rika och berömda roar sig och där du kan betrakta alla jättelika lustyachter - medans det på andra platser på ön råder ett mer ödmjukt liv bland lokala och semestergäster. Men alltid god mat och dryck, härligt väder och vacker natur.

Ett semesterparadis mitt i Medelhavet

Sardinien, som är Italiens näst största ö, och ligger mitt i det härliga Medelhavet. Det är kanske den ö i Europa som mest påminner om öarna i Karibien, p.g.a. dess tropiska vegetation, det varma klimatet och det rena, turkosblå havet. Sardinien är absolut det bästa stället i Italien för en badsemester för naturälskare med bra dykmöjligheter bland färgrika fiskar, och gamla romerska skeppsvrak. Här finns sandstränder så långt ögat räcker, varierat med intressanta klippformationer, formade av vind och väder.

Gamla herdetraditioner skapar rätt känsla

Sardiniens kust är uteslutande bebyggt med låga hus, i mindre landsorter, uppförda i nyare tid. Sarderna arbetade långt fram till modern tiden med både lantbruk och boskapsskötsel, framförallt med getter och får, därav de goda ostarna. Gruvdrift utgjorde också en betydelsefull inkomst och gjorde ön attraktiv för dåtidens strateger. Idag präglas ön fortfarande av dessa gamla herdetraditioner, och vi vill gärna därför rekommendera dig att smaka de lokala specialiteter som te.x. hemmagjord korv och ost samt det goda starka bordsvinet.

Det autentiska Sardinien

När du åker på resa till Italien, så hittar du en av de mest autentiska stämningarna på Sardinien. Här hittar du lokalkolorit, och en särskild atmosfär. Stardinien förtrollar med sin uförstörda natur, de många traditionerna och den varma, sardiska gästfriheten.

Ett exempel på autenticitet är den lilla byn Cabras som ligger på Sardiniens västkust. Byn är precis så autentisk och charmig som man önskar. Invånarna lever sina liv i lugn och ro och livnär sig på fiske och småskalig vinproduktion.

Semester för två

Romantiken blomstrar bäst när rätt miljö och förutsättningar är närvarande. Om du drömmer om att få känna sanden mellan tårna, gå långa promenader längs Medelhavet och ha fokus på njutning så har du hittat platsen där dina drömma kan besannas.

Sardinien är det perfekta stället för en romantisk resa. Här finns de mest romantiska platserna, alltifrån orörda vikar med hisnande solnedgångar till charmiga kuststäder med strandpromenader. Det är därför en ideal plats att tillbringa din smekmånad eller att fira ett jubileum. Kontakta Solfaktor för att få tip som de bästa hotellen, semesterbostäderna och lägenheterna på Sardinien.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Resmål på Sardinien

Populära hotell på Sardinien

Italien, Sardinien, Cala Gonone
8,9
Mycket bra
395 omdömen
  • Närmaste flygplats: 108 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Sardinien, Porto Cervo
8,8
Mycket bra
781 omdömen
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Närmaste strand: ca. 1.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Sardinien, Stintino
9,0
Fantastiskt
999 omdömen
  • Närmaste flygplats: 48 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Vad tycker gästerna om på Sardinien?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 15 recensioner