Resor till Imerovigli

Imerovigli är en av de vackraste byarna på Santorini. Den ligger på öns västkust enbart 3 kilometer norr om huvudstaden Fira. Precis som sin mer livlige granne är Imerovigli känt för sitt enastående läge uppe på kanten till den halvmåneformade kratern som utgör Santorini.

Har du sett bilder från Santorini så har nästan garanterat åtskilliga av dem varit från just Imerovigli. Bland stadens vitkalkade hus ligger till exempel en av öns mest fotograferade byggnader; det tidigare kvinnoklostret Agios Nikolaos med sin karakteristiska blå kupol. En del av klostret är numera inrett som museum men enbart utsikten här ifrån är i sig värd ett besök.

Santorinis balkong

På din resa till Imerovigli kommer du snabbt upptäcka att fantastiska utsiktspunkter inte är någon bristvara. Tillsammans med Fira och Firostefani kallas Imerovigli mycket passande för "Santorinis balkong". Här finns även otaliga andra ställen där du kan beundra betagande vyer längs den branta kraterkanten och ner mot den azurblåa lagunen. Förr i tiden var den goda utsikten från Imerovigli viktig när invånarna skulle hålla ett öga på eventuella pirater som härjade här under århundraden. I våra dagar är det lyckligtvis bara långsamma kryssningsfartyg och turbåtar du ser nere i lagunen.

Bokar du en billig resa till Imerovigli här hos Solfaktor så kommer du dessutom ha ett av Santorinis mest populära utflyktsmål inom gångavstånd, nämligen Skaros-klippan. Här låg det en gång i tiden en stor borg och en by som ända fram till 1700-talet var öns huvudstad. Idag finns bara ruiner kvar sedan ett kraftigt jordskalv raserade det hela men utsikten från den utskjutande klippan är fortfarande en av de bästa på ön. Blickar du tillbaka in mot Imerovigli kan du verkligen se hur vackert staden faktiskt ligger.

Restauranger

De idylliska kyrkorna och kapellen i Imerovigli har gjort staden till ett populärt mål för bröllopsresor. Den lite lugnare atmosfären än i den närliggande huvudstaden passar emellertid perfekt för alla typer av resor där du vill koppla av i vackra och soliga omgivningar.

Det finns ett bra urval av tavernor och restauranger i Imerovigli, dock inte så många som i huvudstaden. Det har dock ingen betydelse att utbudet av butiker och matställen är lite mindre i Imerovigli för det är lätt att ta bussen till Fira om du vill utforska nattlivet eller shoppa.

Via huvudstaden som är öns trafikknutpunkt kan du också lätt utforska de fina badstränderna på östkusten. Ön är inte så stor så de ligger bara några få kilometer bort. Reser du till Imerovigli så bor du dessutom perfekt för att utforska ön till fots. En av de största upplevelserna är vandringsleden från Fira till Ois som passerar rakt genom Imerovigli. Fortsätt eventuellt från Ois ända ner till den lila Ammoudi-bukten där det finns bra fiskrestauranger och möjlighet att ta ett dopp i det kristallklara vattnet.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Imerovigli

Populära hotell i Imerovigli

Grekland, Santorini, Imerovigli
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Santorini, Imerovigli
  • Närmaste flygplats: 8 km
  • Avstånd till centrum: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Santorini, Imerovigli
  • Närmaste flygplats: 8 km
  • Närmaste strand: ca. 3.9 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)