Resor till Maleme

Maleme är en liten charmerande by, som från början var en fiskeby ca 16 km öster om Chania by. Här finner du en fin stenstrand och ett 20-tal tavernor, barer och kaféer. Även om staden har en historia av bosättningar från minoisk tid, så det är förmodligen mest känd för att vara platsen för “Slaget om Kreta” under andra världskriget.

Stranden är en lång sträcka bestående av sten-och sandstrand där du kan njuta av lata dagar. Längs med stranden löper en trevlig strandpromenad med flera tavernor och kaféer.

En av världens sju arter av havssköldpaddor lägger sina ägg på stränderna vid Chania-kusten. Stranden i Maleme är en av dessa platser. Havssköldpaddor lägger ägg varje 2:e-4:e år och gräver sina bon i sanden. Ungarna kläcks efter 4-7 veckor för att sedan finna sin väg ut i havet och navigerar med hjälp av stjärnhimmlen. Områdena för detta är tydligt utmärkta.

Maleme är en bra utgångspunkt för den som vill utforska hela västra delen av Kreta.

En billig semester i Maleme med Solfaktor

Maleme har en lång, vacker strand som består av ljusa småstenar, och som aldrig käns överfull. Den ligger på vägen till Kissamos och 20 kilometer från Chania, vilket gör staden till en perfekt utgångspunkt för utflykter till de närliggande städerna

Maleme är ett bra semestermål till dig, som vill slappna av i en lugnare landsort på dagen och samtidigt vill vara tillräckligt nära städer till att njuta av nattlivet på kvällen.

Välkommen till Kreta med Solfaktor, vi är specialister på resor till Maleme och andra resmål på ön där du bor på noga utvalda hotell under din resa.

Sevärdheter

Drömmer du om en semester med aktiva upplevelser, kommer Maleme vara ett bra val. Med ett varierat landskap och natursköna omgivningar, har du här många möjligheter att sysselsätta dig - oavsett om det är med en vandring i backarna, eller en båttur på havet. Åk också till närliggande Chania, en stad med massor av charm och sevärdheter. Härifrån kan du också åka på en rad olika båtturer, som ger dig chansen för att utforska de omkringliggande öarna. Alymyrida-stranden är en must see, om du letar efter ett romantiskt gömställe med vit sand nära en historisk fiskehamn.

Om du föredrar fysiska utmaningar, av en mer avslappnande sort, på din semester kan du utforska Malemes nattliv. Restaurangerna är fantastiska, i huvudsak på grund av deras läckra lokala rätter. På denna del av ön, har du därför fortfarande rik möjlighet för att utforska det autentiska grekiska köket, där en av de lokala favoriterna är en stor köttgryta kallad Stifado. Därtill kommer goda rätter som moussaka och köttbullar - och glöm inte att avsluta med ett glas raki.

Stränder

Du kommer nog spendera mycket av din tid i Maleme på stranden, där det finns massor att göra för dig och barnen. Själa landsorten ligger mellan Tavronitis och Gerani, så här har du massor av sträckor med sand att välja emellan. Maleme-stranden är en lugn plats, och även om den endast är 3 kilometer lång, passar den perfekt för familjer då där är gott om plats för barnen att leka på. Det omkringliggande området är lika tilltalande, med grusstigar som leder genom tallar och vackra skogar.

Är du på jakt efter något livligt? Den fina stranden Platanias (som fått blå flagg), ligger endast 10 minuter i bil bort, och här finns gott om plats till en liggstol eller två. Du behöver dock inte spendera hela dagen i solen, utan kan också delta i en massa olika vattensporter - allt från segling och vattenskidor, till snorkling och dykning. 

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Maleme

Populära hotell i Maleme

Grekland, Kreta, Maleme
  • Närmaste flygplats: 37 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Maleme
  • Närmaste flygplats: 37 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Maleme
  • Närmaste flygplats: 37 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Internet/Wi-Fi